Lotgenotencontact.

09-02-2019 19:38Bent u ongeneeslijk ziek, dan kan het helpen om te praten met mensen die in dezelfde situatie zitten. Zij begrijpen wat u doormaakt. 


Niet iedereen heeft behoefte aan lotgenotencontact. Sommige mensen gaan zich er juist slechter door voelen. Het is goed om te kijken of het bij u past.


Lotgenoten vinden op kanker.nl

U kunt via kanker.nl mensen vinden zoals u. U moet dan wel deelnemer zijn van kanker.nl.  


Gespreksgroepen en forums op internet:

Op kanker.nl is een gespreksgroep 'Omgaan met kanker: niet meer beter worden'. Hier kunt u ervaringen uitwisselen met anderen. 


Soms heeft een patiëntenvereniging ook een forum of een besloten Facebook-groep. 


Bijeenkomsten voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn:

Op verschillende plekken in Nederland worden bijeenkomsten georganiseerd voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Ook naasten zijn welkom.


Er worden onderwerpen besproken als:


•    Wat kan er allemaal gebeuren?
•    Welke zorg is er mogelijk?
•    Wat kunt u allemaal regelen?
•    Rouw en rouwverwerking


Op zo'n bijeenkomst ontmoet u andere mensen met een levensbedreigende ziekte en hun naasten. Vaak zijn er ook diverse hulpverleners aanwezig die u informatie en advies kunnen geven. Wilt u alleen luisteren? Ook dan bent u welkom.


Kijk voor een bijeenkomst bij u in de buurt op de website van een Netwerk Palliatieve Zorg in uw regio. Is er bij u in de buurt geen bijeenkomst? Neem dan contact op met het Netwerk Palliatieve Zorg van uw regio en vraag naar de mogelijkheden. 


Inloophuizen:

Bij een inloophuis kunt u terecht om in een huiselijke omgeving over uw ervaringen te praten. Of voor voorlichting, activiteiten en contact met lotgenoten. U kunt zonder verwijzing en zonder afspraak binnenlopen. Neem gerust iemand mee. Zoek een inloophuis bij u in de buurt 


Naar een inloophuis:
In Nederland zijn bijna 80 inloophuizen voor (ex-)patiënten, naasten en nabestaanden.Bron: www.kanker.nl