Massage bij kanker door Anneke Nijholt .

02-09-2019 19:18

                                          

Anneke Nijholt is massagetherapeut in Joure en volgde onlangs een speciale opleiding via het Instituut Massage bij Kanker.                                        

Foto: (Anneke Nijholt).
JOURE - Massagetherapeute Anneke Nijholt uit Joure is gestart met massage bij kankerpatiënten.


Mensen die te maken krijgen met een ziekte als kanker, gaan vaak een zware tijd tegemoet. Zowel fysiek als emotioneel. Een lichtpuntje, in de vorm van een gespecialiseerde massage, kan bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van pijn en stress.


Veel mensen weten niet dat deze mogelijkheid er is en hoe dit ondersteuning kan bieden. Anneke Nijholt is massagetherapeut in Joure en volgde onlangs een speciale opleiding via het Instituut Massage bij Kanker. Zij legt graag uit wat de positieve effecten zijn.


"Liefdevolle aandacht is tijdens een ingrijpende ziekte als kanker heel belangrijk. Veel mensen ondergaan zware therapieën als chemo en bestralingen, en dat laat zijn sporen na. Door op verantwoorde manier te masseren en zorgzaam te zijn, ontspant het lichaam en kom je even los van het denken", vertelt Nijholt.


Massage kan verlichting geven:

Uit onderzoek en ervaring blijkt dat massage bij kanker kan helpen bij pijn, misselijkheid, angst, slapeloosheid, eenzaamheid en stress. Ziekenhuizen zetten het daarom ook steeds vaker in voor complementaire ondersteuning tijdens een behandelingsperiode. De massage kan in elke fase van de ziekte worden toegepast en is ook geschikt bij palliatieve zorg. "Mijn intentie is om de cliënt even los te laten komen van het patiënt-zijn", aldus de massagetherapeute.


15 jaar ervaring als massagetherapeut:

Nijholt heeft ruim 15 jaar een praktijk in Joure. In juli van dit jaar is zij gestopt met haar parttime baan bij Jacobs Douwe Egberts, en richt zich nu volledig op haar werk als massagetherapeut. Anneke combineert verschillende massagedisciplines zoals klassieke massage, shiatsu, voetreflexzonetherapie en nu dus ook speciale massage bij kanker. Nijholt: "Goed luisteren naar mijn cliënten is altijd het uitgangspunt. Door de jaren heen heb ik een geheel eigen, professionele stijl ontwikkeld, waarbij de behoefte van de cliënt altijd centraal staat."


Voor meer informatie: 06 40 34 94 79 of www.annekenijholt.com  Bron: www.joustercourant.nl