'Moleculen uit avocado's kunnen vorm van leukemie bestrijden'

17-06-2015 17:59

Moleculen uit avocado's zouden een positief effect hebben op de bestrijding van acute myeloïde leukemie.         

             

Dit blijkt althans uit onderzoek:  https://cancerres.aacrjournals.org/content/75/12/2478.abstract   gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Research.

Acute myeloïde leukemie (AML) is een kanker van het bloed en beenmerg. De ziekte wordt gekenmerkt door een overproductie van onrijpe witte bloedcellen. Deze cellen hopen zich op in het beenmerg en verstoren de aanmaak van normale bloedcellen. 

Uit de studie blijkt dat moleculen uit avocado's een positief effect hebben op onrijpe witte bloedcellen en dat hierdoor vaker ongezonde stamcellen worden bestreden.


Geneesmiddel:

"De stamcellen zijn echt de drager van deze ziekte", aldus professor Paul Spagnuolo, een onderzoeker van de Universiteit van Waterloo die verantwoordelijk is voor de studie. De professor onderzoekt momenteel op wat voor manieren de moleculen gebruikt kunnen worden in een geneesmiddel. 

Elk jaar krijgen in Nederland ongeveer zeshonderd mensen AML. De ziekte kan zich op elke leeftijd openbaren, maar komt vaker voor bij volwassenen in de leeftijd vanaf zestig jaar en vaker bij mannen dan bij vrouwen.


Bron: www.nu.nl/gezondheid