Natuurlijk bestanddeel uien bevat antikanker eigenschappen/

05-11-2016 17:46Uit onderzoek van de Kumamoto Universiteit in Japan is gebleken dat een natuurlijk bestanddeel van uien, onionin A (ONA), verschillende eigenschappen heeft die helpen bij de bestrijding van eierstokkanker.


Het onderzoek, zowel in vivo als in vitro, richtte zich op de effecten van ONA op een pre-klinisch model van epitheliale eierstokkanker (EOC). Het onderzoek is uitgevoerd door de groep die ook ontdekte dat ONA de pr-tumor activatie van myeloïde gastcellen onderdrukt. 


EOC is de meest voorkomende vorm van eierstokkanker en de kans dat de kanker 5 jaar aanhoudt is 40%. De kans dat het levenslang aanhoudt, is minder dan 1%, maar dit kan met 40% toenemen als de ziekte in de familie zit. De meeste patiënten (80%) krijgen een terugval. 


Het effect dat ONA heeft op de groei van EOC komt waarschijnlijk door de invloed van ONA op STAT3. STAT3 is een transscriptiefactor die te maken heeft met zowel M2 polarisatie als toename van het aantal kankercellen. Ook onderdrukt ONA de pro-tumor functies van myeloïde onderdrukkingscellen (MDSC). Deze cellen zijn gekoppeld aan de onderdrukking van anti-tumor immuunreacties van gast-lymfocyten via het pre-klinische sarcoma model. 


ONA versterkt de effecten van anti-kanker medicijnen door de mogelijkheden voor het tegenhouden van groei te verbeteren. De experimenten toonden aan dat ONA zorgt voor langere levensduur van goede cellen en de groei van kankercellen tegengaat door de onderdrukking van M2-gepolariseerde macrofagen. 


Als het middel nog iets meer getest wordt, kan orale toediening van ONA supplementen erg bevorderlijk zijn voor patiënten. Bron: www.nieuwsgrazer.nl