Nieuw apparaat voor bestraling bij het ZRTI.

29-04-2017 21:19


Auteur: Jeffrey Kutterink - PZC - Regio - Walcheren.


Het ZRTI in Vlissingen 

Het ZRTI in Vlissingen.

Foto: Google Streetview.VLISSINGEN - Het Zuidwest Radiotherapeutisch Instituut (ZRTI) in Vlissingen neemt op 1 mei 2017 het eerste van de drie nieuwe bestralingstoestellen in gebruik. In augustus begint de voorbereiding voor de vervanging van het tweede toestel. Dat wordt in december in gebruik genomen.

Bij het ZRTI worden mensen met kanker bestraald. Daarvoor staan er op de locatie in Vlissingen drie bestralingstoestellen. Dit jaar worden twee van de drie toestellen vervangen. De apparaten moeten periodiek worden vervangen, omdat ze zeer intensief worden gebruikt. Omdat het om grote en complexe apparatuur gaat, neemt de vervanging van een toestel enkele maanden in beslag. 


Het nieuwe toestel wordt maandag 1 mei 2017 in gebruik genomen en heeft de naam 'Basalt' gekregen. Basalt staat voor sterk, stevig, betrouwbaar, robuust en symboliseert geborgenheid. De kleuring is meestal grijs tot zwart en het wordt gebruikt voor strandhoofden, golfbrekers en dijkbekleding. Daarmee heeft basalt een mooie link met Zeeland, motiveert het ZRTI.
Bron: www.pzc.nl/walcheren