Omstreden kankerbehandelaar krijgt opnieuw beroepsverbod.

09-09-2017 16:52Een aquarel van Klaus Ross.                                                           

Foto: ANP                              De omstreden kankerbehandelaar Klaus Ross heeft opnieuw een beroepsverbod gekregen. Hij mag niet meer aan het werk in de regio rond de stad Wesel, boven Duisburg. Het Duitse Openbaar Ministerie verdenkt hem van dood door schuld en begon een jaar geleden een strafrechtelijk onderzoek naar de man.


Ross raakte in augustus vorig jaar geleden in opspraak nadat drie van zijn patiënten waren overleden, onder wie twee Nederlanders. Hij had ze de glucoseblokker 3-broompyruvaat (3-BP) toegediend, die kankercellen zou doden. Zijn kliniek behandelde veel patiënten die waren opgegeven door reguliere artsen.


Heilpraktiker:

De Duitser had eerder een praktijk in Bracht, vlak over de grens bij Venlo. Hij kreeg een behandelverbod voor het district waarin die plaats ligt, maar hij kon tientallen kilometers verderop gewoon weer aan de slag in een nieuwe praktijk.


Als 'heilpraktiker' is Ross een door de Duitse overheid erkende natuurgeneeskundig therapeut. Hij mag diagnoses stellen en ziektes behandelen, maar geen farmaceutische middelen voorschrijven of operaties uitvoeren.
Bron: www.nos.nl