'Omstreden natuurgenezer Klaus Ross werkt door ondanks vervolging'.

15-08-2017 16:54


Auteurs: ANP / NU.nl   


De Duitse natuurgenezer Klaus Ross, die wordt vervolgd voor de dood van drie patiënten, behandelt in het Duitse Brüggen nog steeds mensen die lijden aan kanker.        


Dat melden Rheinische Post en Stern. In de praktijk, dicht bij de Nederlandse grens, gebruikt hij experimentele stoffen die beter zouden aanslaan dan een chemokuur. Ross kreeg een beroepsverbod, maar zijn licentie zou hij hebben behouden.


De Duitse regering werkt aan strengere eisen voor een betere bescherming van patiënten tegen kwakzalvers. Aanleiding was de dood van drie patiënten van Ross uit Nederland en België. Zij overleden vorig jaar juli tijdens hun behandeling. 


De bestaande wetgeving in Duitsland dateert nog van voor de Tweede Wereldoorlog. Om als alternatief arts te mogen werken is een diploma van de middelbare school voldoende.


Behandeling:

Tussen 25 en 27 juli 2016 behandelde Ross vijf patiënten met het preparaat 3-Bromopyruvat (3-BP). Drie van hen stierven in enkele dagen. Twee andere patiënten moesten vervolgens onder behandeling van een arts wegens levensgevaar.


De Duitse inspectie voor de gezondheidszorg deed aangifte tegen Ross. Het is nog niet duidelijk of er een direct verband bestaat tussen het toedienen van het medicament en de dood of ziekte van de patiënten.


Voor het tot een veroordeling komt, moet eerst meer duidelijk worden over Ross' aandeel in hun dood.


Nederland:

In Nederland kreeg het Landelijk Meldpunt Zorg een jaar geleden vijftien klachten over Ross. Wanneer de patiënt of de nabestaanden daar toestemming voor gaven, zijn deze klachten doorgegeven aan het Duitse Openbaar Ministerie, aldus de Inspectie voor de Gezondheidszorg waar het meldpunt onderdeel van is. Na augustus 2016 zijn er bij de inspectie geen nieuwe klachten meer binnengekomen.
Bron: www.nu.nl/buitenland