Oncokompas: digitaal hulpmiddel bij kanker via Zorgverzekeraar FBTO 2017.

27-08-2017 19:10
De diagnose kanker is ingrijpend. En roept waarschijnlijk veel vragen op. Niet alleen tijdens onderzoeken en behandelingen, maar ook als die achter de rug zijn. Oncokompas geeft je meer inzicht en antwoorden op je vragen. Het digitale hulpmiddel wordt vergoedt uit de basisverzekering van de FBTO Zorgverzekering.


Wat is Oncokompas?

Oncokompas is een digitaal hulpmiddel dat je kunt gebruiken als je te horen hebt gekregen dat je kanker hebt. Of in de jaren erna. Het is ontwikkeld door onderzoekers van de Vrije Universiteit (VU) en VUmc in Amsterdam. Je vult een vragenlijst in en je krijgt op die manier persoonlijke adviezen en tips. Oncokompas kijkt daarbij naar je gezondheid, persoonlijkheid en maatschappelijke situatie.


Hoe werkt Oncokompas?

Om je een goed advies te kunnen geven, gebruikt Oncokompas een vragenlijst. Je beantwoordt alleen vragen die op jouw situatie van toepassing zijn. Op die manier krijg je ook persoonlijke adviezen en tips.


De vragen, adviezen, tips en suggesties gaan over 5 onderwerpen:


  1. Leefstijl
  2. Lichamelijk
  3. Levensvragen
  4. Psychisch
  5. Sociaal


Alleen jij hebt toegang tot je persoonlijke Oncokompas omgeving. Er worden geen individuele gegevens gedeeld met zorgaanbieders, andere partijen of FBTO.


Vergoeding Oncokompas uit de basisverzekering:

Heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan kun je Oncokompas gebruiken. Dat kost verder niets, want wij vergoeden de kosten uit de basisverzekering. En je hoeft voor het gebruik ook geen eigen risico te betalen.


Lees meer of meld je direct aan op Oncokompas.
Bron: www.fbto.nl