Oncologiecoach aanvragen via Zorgverzekeraar IZA 2017.

22-08-2017 20:03
Verzekerden met de diagnose kanker, die wonen in de regio Friesland, Zuid-Drenthe en de Kop van Overijssel kunnen gratis een beroep doen op een oncologiecoach. Daarvoor werkt IZA binnen een proefproject samen met Care for cancer. De oncologiecoaches van Care for cancer zijn ervaren oncologieverpleegkundigen. Ze proberen mensen met kanker zo veel mogelijk zorg uit handen te nemen.


Eerste aanspreekpunt:

De coach is uw eerste aanspreekpunt, komt bij u thuis en beantwoordt uw vragen over uw ziekte en de behandeling ervan. Daarnaast kan de oncologiecoach ook de nodige hulp voor u regelen. U geeft aan wat u nodig hebt en de coach bekijkt samen met u de mogelijkheden. Als het nodig is, schakelt hij of zij deskundigen voor u in.


Wat kan de oncologiecoach voor u betekenen?

De oncologiecoach staat klaar om onder meer de volgende zaken voor u te regelen:


  • Wachtlijstbemiddeling In samenwerking met de afdeling Wachtlijstbemiddeling van IZA kan de coach alternatieven zoeken, als u te lang moet wachten op een behandeling.


  • Werkbegeleiding Als u dat wenst, neemt de oncologiecoach contact op met uw werkgever.


  • Huishoudelijke hulp Via een (thuiszorg)organisatie bij u in de buurt, als u daarvoor verzekerd bent.


  • Psychologische ondersteuning Voor u en/of uw partner; ook in combinatie met pedagogische begeleiding voor uw kinderen.


  • Contact met lotgenoten


Oncologiecoach inschakelen of meer informatie?

Wilt u de oncologiecoach inschakelen? Of wilt u meer informatie?


U kunt ons op werkdagen tussen 8:30 uur en 17:00 uur bellen via 040 - 297 55 53. Of stuur een e-mail naar: zorgbemiddelaar@iza.nl


Met uw vragen kunt u ook rechtstreeks bij Care for cancer: telefonisch via 033 - 448 07 30 of per mail via info@careforcancer.nl
Bron: www.iza.nl