'Onderzoek Klaus Ross is mediabezighouderij'.

13-08-2017 19:34


Auteur: Chris van Mersbergen / Brabants Dagblad.


'Onderzoek Klaus Ross is mediabezighouderij'

Exterieur van de kliniek van Klaus Ross.

Foto: ANP.Al een jaar sleept het onderzoek naar de Duitse Heilpraktiker Klaus Ross zich voort. Het is alleen maar 'mediabezighouderij', stelt forensisch patholoog Frank van de Goot. Hij kent de uitkomst al. 'De verwachtingen zijn nul.'        

               

Het leek een abc'tje. Drie kankerpatiënten, onder wie een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg, overleden vorig jaar juli na een bezoek aan de kliniek van de Duitse Heilpraktiker Klaus Ross, net over de grens bij Venlo. Volgens getuigen was het misgegaan met het toedienen van 3BP, een experimentele glucoseblokker.


Veroordeeld:


In de media was Ross al snel veroordeeld, het Duitse Openbaar Ministerie (OM) kondigde een groot onderzoek naar hem aan. De alternatieve behandelaar wordt verdacht van dood door schuld. Om dat te bewijzen, moest nog wel even de relatie tussen het toedienen van 3BP en de plotselinge dood van de drie patiënten worden aangetoond.


Onoverkomelijk:


Juist dat toxicologische onderzoek lijkt nu een onoverkomelijke horde. De datum van oplevering werd steeds weer opgeschoven. ,,We kunnen nog niet zeggen wanneer het klaar is", zegt officier van justitie Anna Stelmaszczyk ook nu weer.


In de krant van zaterdag 12 Aug 2017 meer over de zaak-Klaus Ross.
Bron: www.limburger.nl