Over Kanker.

23-03-2014 14:29

   

Kanker... We zijn er bang voor en willen er liever niet over praten of nadenken. Tot het je overkomt, als patiënt of in de familie- en vriendenkring. Dan is de behoefte aan duidelijke en onafhankelijke informatie groot en in die behoefte wil dit boek voorzien.

   

In dit boek vind je medische informatie over kanker, de behandelwijzen, de bijwerkingen, de gevolgen en over reguliere en aanvullende therapieën. Over de vaak moeilijke periode na de behandeling en over doorgaan met leven. Over genezing, maar ook over sterven. De auteurs geven veel aandacht aan wezenlijke zaken die vaak niet of onvoldoende met de arts worden besproken. Hoe ga je om met je ziekte en met je emoties? Hoe hou je jezelf staande? Wat betekent het voor je kinderen? Wat doe je als je partner of je kind kanker krijgt? Hoe ga je om met artsen en andere hulpverleners? Hoe blijf je de baas over je eigen bestaan? En als je rekening zult moeten houden met een nabije dood, hoe ga je dan verder?
De auteurs van Over kanker zijn allen deskundigen die dagelijks - als patiënt, partner van een patiënt of in hun werk - met kanker worden geconfronteerd. Zij geven antwoord op zowel medische als praktische vragen. Daarnaast komen in dit boek steeds de mensen aan het woord over wie het écht gaat: zij vertellen wat het voor hen betekent om kanker te hebben (gehad), over hun goede en slechte ervaringen met de ziekte, over de medische wereld en de mensen om hen heen.'Over kanker' werd geschreven onder auspiciën van het Integraal Kankercentrum Amsterdam (IKA) en in samenwerking met de RVU educatieve omroep.

Auteurs: Hetty Hagens, Golida Donner, Kitty Zwart, Anita Cats, Magda Pernet, Nel Kleverlaan en Ben van Balen
Uitgever: Uitgeverij Contact Amsterdam
Jaar van uitgave: 2004
ISBN 90 254 1912 7


   Bron:  www.hnpcc.nfk.nl