Overstappen naar andere zorgverzekeraar? Het kan nog!

03-12-2020 18:03


Elk jaar kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit kan tot en met 31 december 2020.

Je hebt dan tot 31 januari 2021 de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen.


Je bent dan met terugwerkende kracht vanaf 1-1-2021 verzekerd. Alle zorgverzekeraars zijn voor het einde van het jaar verplicht alle informatie over hun zorgvergoedingen en ook over welke zorgverleners er zijn gecontracteerd, openbaar te maken. Dit geeft je de mogelijkheid een andere zorgverzekering te kiezen. 


Elk jaar kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dat je borstkanker hebt of hebt gehad, hoeft geen bezwaar te zijn. Voor de basisverzekering geldt namelijk een acceptatieplicht.


Bijna alle zorg die je nodig hebt voor de behandeling van borstkanker zit in het basispakket. Wel valt deze zorg veelal onder het eigen risico dat je hebt van 385 euro. De eerste 385 euro van de kosten die je maakt in een jaar zijn dus voor eigen rekening. Het maakt niet uit voor welk onderdeel van de behandeling dit is, het kan zijn voor een controle, maar ook voor medicijnen of een haarwerk.


Voor het eind van het jaar zijn alle zorgverzekeraars verplicht om alle informatie voor 2021 over hun zorgvergoedingen én welke zorgverleners er gecontracteerd zijn, openbaar te maken, zodat je de mogelijkheid hebt om een andere zorgverzekering te kiezen. De informatiegids zorgverzekering van Patiëntenfederatie Nederland[DL1]  legt heel duidelijk uit hoe het zorgsysteem in elkaar zit. Het loont de moeite om dat goed uit te zoeken.Lees hier onze tips en antwoorden op vragen over het afsluiten van een zorgverzekering.Meer informatie:

In ons dossier over verzekeren vind je allerlei nuttige informatie.
Bron: www.borstkanker.nl