Periodieke schenking.

08-03-2014 20:03


foto van blauwe envelop Belastingdienst


Voordelig schenken


KWF Kankerbestrijding stelt al meer dan 60 jaar alles in het werk voor minder gevallen van kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor de patiënt. Wil je ons werk steunen, dan kun je dat ondere andere doen via een periodieke schenking door een (notariële) schenkingsakte op te laten stellen. Jouw gift is dan optimaal aftrekbaar van de belasting.


Voorwaarden voor fiscale aftrekbaarheid

De fiscus stelt een aantal voorwaarden, waaraan de periodieke schenking aan KWF moet voldoen:
 
  • De schenking wordt vastgelegd in een overeenkomst met KWF of in een notariële akte (via de notaris)
  • Jaarlijks schenk je (ongeveer) hetzelfde bedrag
  • Je schenkt minimaal 5 achtereenvolgende jaren aan KWF
 


Het aftrekbare bedrag

Als je een overeenkomst of een notariële akte afsluit, dan kun je het bedrag volledig aftrekken van de belasting. Uiteraard is de hoogte van je belastingaanslag afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.
 


We geven een voorbeeld:

Stel dat je een overeenkomst of akte afsluit voor 5 jaar voor een bedrag van 225 euro per jaar. Val je in de belastingschijf van 52%, dan ontvang je een belastingteruggave van 117 euro over de het bedrag. Als je in de belastingschijf van 42% valt, dan geldt een belastingteruggave van 95 euro over het bedrag.
 
 


ANBI-instelling

Goed om te weten is dat KWF Kankerbestrijding een erkend goed doel is en sinds 1 januari 2008 door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Hiermee zijn wij vrijgesteld van schenkbelasting (en erfbelasting).
 


Gratis notariële akte

Als je overweegt om KWF een bedrag te schenken, of dat misschien dit jaar al gedaan hebt, dan kun je een notariële schenkingsakte afsluiten (niet te verwarren met een testament). Wij kunnen de akte voor je opstellen. De aktekosten zijn voor onze rekening. Wel vragen wij om een schenking van minimaal 225 euro per jaar, om kosten en baten in goede balans te houden.
 


Voordelen van periodiek schenken aan KWF

  • Je draagt langdurig bij aan minder kanker, meer genezing en betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten
  • Je kunt je gift jaarlijks volledig aftrekken van de belasting
  • Indien je kiest voor een jaarlijkse automatische incasso, heb je minimaal 5 jaar geen omkijken naar je donatie aan KWF
  • Een periodieke schenking kost je na fiscale aftrek minder dan een eenmalige gift
  • KWF stelt de overeenkomst of notariële akte op
 


Schenkingsakte aanvragen:

Wil je 225 euro of meer schenken en de akte door ons laten opstellen?


Download dan het volmachtformulier: Volmachtformulier schenkingsakte

https://www.kwf.nl/doneren/belastingvoordeel/Documents/Volmachtformulier%20Notariele%20schenkingen%20aan%20KWF%20Kankerbestrijding%20SEPA.pdf

 
Na ontvangst van je aanvraag krijg je binnen 2 weken een bevestiging met informatie over de betaalwijze.
 


Schenkservice.nl

Als je naast KWF Kankerbestrijding één of meer andere organisaties wenst op te nemen voor het door jou gewenste bedrag, kun je ook een akte op laten stellen via: schenkservice.nl :  https://www.schenken.nl/alle-goede-doelen/stichting-kwf-koningin-wilhelmina-fonds-voor-de-nederlandse-kankerbestrijding


Schenkservice is gevolmachtigd om namens KWF Kankerbestrijding een notariële akte van periodieke schenking op te stellen ten bate van onze organisatie. De kosten van de notaris zijn dan voor (gedeelde) rekening van de begunstigde organisaties.


Bron:   www.kwf.nl