'Politiemedewerker schond beroepsgeheim in zaak Klaus Ross'.

10-02-2017 22:38


Auteur: Redactie van AD - Binnenland.


Klaus Ross 

Klaus Ross 

Foto: ANP.In de zaak rond natuurgenezer Klaus Ross hebben politie en justitie in Duitsland forse aanklachten tegen elkaar neergelegd. Justitie beschuldigt een politiemedewerker van schending van het dienstgeheim. En de politie op zijn beurt beschuldigt het Openbaar Ministerie (OM) van smaad.


De Duitse hoofdofficier van justitie Axel Stahl.

De Duitse hoofdofficier van justitie Axel Stahl. 

Foto: ANP. Een woordvoerder van de politie in Mönchengladbach bevestigt aan het Brabants Dagblad dat er onderlinge beschuldigingen liggen, maar wil die verder niet toelichten. Hoofdofficier Axel Stahl zei in dagblad Rheinischen Post dat er een aanklacht is ingediend tegen 'een individueel lid van het onderzoeksteam voor schending van het beroepsgeheim'. De politie spreekt andersom van smaad, aldus de krant. Een insider zegt in de publicatie: ,,Dit is uniek. Dit heb ik nog nooit meegemaakt."


In de kliniek van Klaus Ross net over de grens bij Venlo werden op 27 juli 2016 vijf patiënten behandeld met de glucoseblokker 3BP. Drie van hen overleden in de dagen daarna.

De politie wordt sinds afgelopen najaar helemaal niet meer betrokken bij het onderzoek. ,,Dat betreuren wij", zegt een woordvoerder. ,,Ons onderzoeksteam is nu niet actief, maar we kunnen ieder moment weer instappen. Vervelend dat de anders zo goede samenwerking met het Openbaar Ministerie in Krefeld in deze zaak niet tot stand gebracht kon worden", klinkt het verder.


Aan het geruzie tussen de autoriteiten ligt een meningsverschil over het verloop van het onderzoek ten grondslag. Politie zou van moord willen uitgaan, omdat deze verdenking meer mogelijkheden biedt in de opsporing. Het Openbaar Ministerie zou dat hebben afgewezen omdat nog altijd niet vaststaat of de patiënten als gevolg van hun behandeling zijn overleden.Bron: www.ad.nl/binnenland