Revalidatie en sport voor Borstkankerpatiënten.

25-10-2014 18:54


In dit overzicht vind je namen en (web)adressen van overkoepelende en/of landelijke organisaties op het gebied van revalidatie en sport voor mensen met (borst)kanker.


Herstel en balans:

Het programma Herstel & Balans is een combinatie van lichaamstraining en psycho-educatie als nderdeel van de revalidatie na kanker.

www.herstel-en-balans.nl


Verder in Balans:

Verder in Balans is een vervolg op Herstel & Balans, het succesvolle, 3 maanden durende, revalidatieprogramma voor kankerpatiënten

www.verderinbalans.nl 


B-actief:

In heel Nederland worden door actieve vrijwilligers van onze vereniging diverse activiteiten georganiseerd. Onder andere sportieve activiteiten. Als het je leuk lijkt om mee te doen, kun je kijken op onze activiteitenkalender welke activiteiten er allemaal zijn.

https://www.borstkanker.nl/activiteitenkalender


Samen in beweging - Beweegprogramma Oncologie (kanker)

Speciaal voor mensen die behandeld zijn voor kanker is in verschillende fysiotherapiepraktijken een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op het gebied van kanker u op een verantwoorde manier naar een actieve leefstijl.
Op de website kun je zoeken naar praktijkadressen die een beweegprogramma aanbieden voor mensen met kanker. 

www.defysiotherapeut.com/samen-in-beweging/samen-in-beweging/beweegprogramma-oncologie-kanker_.html


Stichting de Ultieme Uitdaging:

De Stichting de Ultieme Uitdaging, gevestigd te Ermelo, biedt voor (ex)kankerpatiënten diverse beweegprogramma's aan voor tijdens en na hun behandeling. Zowel in groepsverband als individueel. Tevens beschikt de Stichting over een psycho-sociale- therapeute voor persoonlijke begeleiding.

www.deultiemeuitdaging.nl


Tegenkracht:

Stichting Kanker en Sport biedt kankerpatiënten sportfaciliteiten en begeleiding in de periode van behandeling met het programma 'Tegenkracht'. Het doel van het programma is je te helpen de operatie, chemo en bestraling te doorstaan.

www.tegenkracht.nl/index.php/item/tegenkracht


Fysiotherapie en acupunctuur:

Praktijk voor fysiotherapie en acupunctuur voor onder andere patiënten met borstkanker in Amsterdam.

www.fysiotherapie-elzenstraat.nl


Toekomst na kanker:

Het volledige nazorgaanbod voor kankerpatiënten staat beschreven op de website.

www.toekomstnakanker.nl


Yoga bij kanker:

Stichting Yoga & Kanker  zet zich in voor de kwaliteit van leven en welzijn van (ex-)kankerpatiënten

Het is bekend dat yoga een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Het draagt bij aan een betere gezondheid, en het beoefenen van yoga verbetert de kwaliteit van leven voor (ex)kankerpatiënten. Beter leren ontspannen is van groot belang.

Zo'n speciaal yogaprogamma is 'Yoga bij Kanker' dat door de Vereniging Yogadocenten Nederland erkend is als specialisatie. Gecertifeerde H-yogadocenten mogen de speciale 'Yoga bij Kanker'-lessen geven. 

Hier vind je een yogadocent:  https://www.yogaenkanker.nl/vind-een-yoga-docent


Bron:  www.borstkanker.nl