Ronald McDonald huis Arnhem.

10-02-2014 21:15
 

 In Ronald McDonald Huis Arnhem logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Revalidatie Medisch Centrum (RMC) Groot Klimmendaal of Ziekenhuis Rijnstate in Arnhem.

Logeren in het Huis


Op de afdeling waar uw kind is opgenomen wordt u geïnformeerd of u in aanmerking komt voor een appartement of kamer in het Ronald McDonald Huis. Het revalidatiecentrum of ziekenhuis informeert of er een kamer beschikbaar is en kondigt uw komst bij het Huis aan. Ook kunt u zelf contact met het Huis opnemen om te informeren of u in aanmerking komt voor een verblijf of een vakantie in het Ronald McDonald Huis in Arnhem.


Als u binnenkomt, wordt u ingeschreven, krijgt u een rondleiding en een appartement of kamer toegewezen. Per gezin is in principe één appartement of kamer beschikbaar. De appartementen en kamers zijn groot genoeg om ruimte te bieden aan extra (kinder)bedden. De kamers beschikken over een badkamer en televisie. De appartementen hebben een eigen keuken, woonkamer, patio, badkamer en één of twee slaapkamers.


Eigen en gemeenschappelijke ruimtes


Op uw kamer heeft u alle privacy. Andere gezinnen kunt u ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes van het Huis: de Huiskamer, de keuken, de speelkamer, de computerkamer, de bibliotheek en de sport- en spelzaal. Logeert u in één van de kamers, dan heeft u in de keuken eigen kast- en koelkastruimte voor uw boodschappen. Koffie en thee worden u in het Ronald McDonald Huis gratis aangeboden.


Tijdens uw verblijf doet u uw eigen was. Hiervoor kunt u kosteloos gebruik maken van wasmachines, drogers en wasmiddel.


Door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen als koken en wassen, gaat het leven ondanks alles een beetje door. En bent u toe aan een vakantie of een weekendje weg en is dat niet mogelijk zonder hulpmiddelen voor uw kind(eren)? Dan bent u ook van harte welkom in Ronald McDonald Huis Arnhem. 


Steun aan vrijwilligers en ouders


Een Ronald McDonald Huis is veel meer is dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er een luisterend oor bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde – vaak onzekere en moeilijke - situatie bevinden.


Eigen bijdrage


Voor uw verblijf betaalt u een eigen bijdrage van slechts € 15,- per overnachting. Deze eigen bijdrage wordt soms deels of volledig vergoed in uw aanvullende zorgverzekering. De werkelijke kosten van een overnachting liggen veel hoger. Het verschil wordt betaald door donateurs en sponsoren. Voor een verblijf dat niet gekoppeld is aan het verblijf van uw kind in het nabijgelegen revalidatiecentrum of ziekenhuis, betaalt u voor uw verblijf een hoger bedrag en een vergoeding voor de eindschoonmaak van uw appartement.


Contact:

 

Postadres:

Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem


Telefoon

T: 026 - 352 52 60
E: arnhem@ronaldmcdonaldhuis.nl


Bezoekadres

Heijenoordseweg 5
6813 GG Arnhem
 

Bankrekening

Bank: 66 95 26 789
IBAN: NL71 INGB 0669 5267 89

BTW nr: 815043016


 

Bron: www.kinderfonds.nl