Ronald McDonald Huis Barendrecht.

10-02-2014 21:18
 

 In Ronald McDonald Huis Barendrecht logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die behandeld worden bij Yulius, de zorginstelling voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Daarnaast bestaat voor gezinnen van kinderen met psychiatrische problematiek de mogelijkheid om in het Huis een korte vakantie door te brengen.

     


Op de afdeling waar uw kind in behandeling is, wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een kamer in het Ronald McDonald Huis. Het ziekenhuis/de instelling informeert of er een kamer beschikbaar is en kondigt uw komst bij het Huis aan. Als uw kind in het bezit is van een officiële kinder- & jeugdpsychiatrische diagnose (DSM-IV) kunt u via het formulier onderaan de pagina een vakantieverblijf rechtstreeks via het Huis aanvragen.


Bij binnenkomst in het Huis, wordt u ingeschreven, krijgt u een rondleiding en een kamer toegewezen. Per gezin is in principe één kamer beschikbaar. Op iedere kamer staan twee eenpersoonsbedden en is voldoende ruimte voor extra (kinder)bedden. De kamer beschikt over een badkamer en televisie. Ook beddegoed en handdoeken zijn aanwezig.


Eigen en gemeenschappelijke ruimtes


Op uw kamer heeft u alle privacy. Andere gezinnen kunt u ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes van het Huis, zoals woonkamer, eetkamer en keuken. In de keuken heeft u kast- en koelkastruimte voor uw eigen boodschappen. Koffie en thee worden u in het Ronald McDonald Huis gratis aangeboden.


Tijdens uw verblijf doet u uw eigen was. Hiervoor kunt u kosteloos gebruik maken van wasmachines, drogers en wasmiddel.


Door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen als koken en wassen, gaat het leven ondanks alles een beetje door.


Steun aan vrijwilligers en ouders


Een Ronald McDonald Huis is veel meer is dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich vaak in dezelfde moeilijke situatie bevinden.


Eigen bijdrage


Voor uw verblijf, in verband met opname/behandeling van uw kind, betaalt u een eigen bijdrage van slechts € 15 per kamer/nacht. Deze eigen bijdrage wordt soms deels of volledig vergoed in uw aanvullende zorgverzekering. De eigen bijdrage voor een vakantieverblijf bedraagt € 20 per kamer/nacht. De werkelijke kosten van een overnachting zijn vanzelfsprekend veel hoger. Het verschil wordt betaald door donateurs en sponsoren.

  


Contact:

 

Postadres

Dennenhout 3
2994 GC Barendrecht
 

Telefoon

0180-646440


Bezoekadres

Dennenhout 3
2994 GC Barendrecht
 

Bankrekening

10.92.67.141
IBAN: NL28 RABO 0109 2671 41

BTW nr: 814908652


 

Bron:  www.kinderfonds.nl