Ronald McDonald Huis Den Haag.

10-02-2014 21:20
 

 In Ronald McDonald Huis Den Haag logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Hagaziekenhuis, locatie Juliana Kinderziekenhuis.

  

 

Wanneer uw kind is opgenomen op de ziekenhuisafdeling, komt u in aanmerking komt voor een verblijf in het Ronald McDonald Huis. De verpleging informeert of er een gastenkamer beschikbaar is en kondigt uw komst bij het Huis aan. Om de huiselijks sfeer te bewaren, komt medisch personeel niet in het Huis.


Bij binnenkomst, wordt u ontvangen door de vrijwilligers. U wordt ingeschreven, krijgt een rondleiding en krijgt een gastenkamer toegewezen. Per gezin is in principe één kamer beschikbaar. De kamers zijn groot genoeg om ruimte te bieden aan 2 extra (kinder)bedden die de vrijwilligers voor u kunnen bijzetten. De gastenkamer beschikt over een badkamer, televisie, wekker, draadloze wifi en directe telefonische verbinding met de ziekenhuisafdelingen.


Met toestemming van de arts en na ondertekening van een formulier, mag uw zieke kind op bezoek in het Ronald McDonald Huis. In het Huis mogen geen medische handelingen verricht worden, maar kunt u bijvoorbeeld met het gezin een maaltijd nuttigen of met uw kind een spelletje doen.


Eigen en gemeenschappelijke ruimtes


Op uw gastenkamer heeft u alle privacy. Andere gezinnen kunt u ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes van het Huis, zoals de woonkamer, eetkamer en keuken. In de keuken heeft u kast- en koelkastruimte voor uw eigen boodschappen. Koffie en thee worden u in het Ronald McDonald Huis gratis aangeboden.


Tijdens uw verblijf doet u uw eigen was. Hiervoor kunt u kosteloos gebruik maken van wasmachines, drogers en het wasmiddel.


Door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen als koken en wassen, gaat het leven ondanks alles een beetje door.


Steun aan vrijwilligers en ouders


Een Ronald McDonald Huis is veel meer is dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie kunnen bevinden.


Eigen bijdrage


Voor uw verblijf betaalt u een eigen bijdrage van slechts € 15 per overnachting per kamer. Deze ouderbijdrage wordt soms deels of volledig vergoed door uw verzekeraar. Informeert u bij uw ziektekostenverzekeraar hoe dit in uw polis is opgenomen. De werkelijke kosten van een overnachting liggen veel hoger. Het verschil wordt gefinancierd door donateurs en sponsoren.
 


Contact:

 

Postadres

Sportlaan 600
2566 MJ Den Haag

 

Telefoon

070 - 31 17 390


Bezoekadres

Sportlaan 600
2566 MJ Den Haag

 

Bankrekening

66.23.33.667


IBAN: NL92 INGB 0662 3336 67

BTW nr: 806808755


 

Bron:  www.kinderfonds.nl