Ronald McDonald Huis Friesland.

10-02-2014 21:23
 

 In Ronald McDonald Huis Friesland logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL).

  

 

Op de afdeling waar uw kind is opgenomen wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een kamer in het Ronald McDonald Huis. Het ziekenhuis informeert of er een kamer beschikbaar is en kondigt uw komst bij het Huis aan.
  
Als u binnenkomt, wordt u ingeschreven, krijgt u een rondleiding en een kamer toegewezen. Per gezin is in principe één kamer beschikbaar. De kamers zijn groot genoeg om ruimte te bieden aan extra (kinder)bedden. De kamer beschikt over een badkamer, bureau met internetaansluiting en televisie.

Eigen en gemeenschappelijke ruimtes

Op uw kamer heeft u alle privacy. Andere gezinnen kunt u ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes van het Huis, zoals woonkamer, eetkamer en keuken. In de keuken heeft u kast- en koelkastruimte voor uw eigen boodschappen. Koffie en thee worden u in het Ronald McDonald Huis gratis aangeboden.
  
Tijdens uw verblijf doet u uw eigen was. Hiervoor kunt u kosteloos gebruik maken van wasmachines, drogers en wasmiddel.

Door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen als koken en wassen, gaat het leven ondanks alles een beetje door.

Steun van vrijwilligers en andere ouders

Een Ronald McDonald Huis is veel meer is dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar ook bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden.

Andere gasten

Met het MCL is overeengekomen dat zij, wanneer niet alle kamers bezet zijn, een ruimte kunnen reserveren voor de volgende groepen:
  
  • jonge gezinnen, waarvan een van de ouders is opgenomen in het ziekenhuis
  • ouders van kinderen in de jeugdpsychiatrische kliniek 'De Swing
  • familie van volwassen patiënten van de waddeneilanden
  • familie van cardiothoracaal-chirurgische patienten    
  • familie van patiënten in schrijnende situaties   
  • Ouders van kinderen en gezinnen van vrouwen, opgenomen op verloskunde/gynaecologie hebben altijd voorrang.


Eigen bijdrage

Voor uw verblijf betaalt u een eigen bijdrage van slechts €15,00 per overnachting. Deze bijdrage wordt veelal volledig vergoed in uw aanvullende zorgverzekering. De werkelijke kosten van een overnachting liggen veel hoger.   


Het verschil wordt betaald door donateurs en sponsoren.   Contact:

Postadres:

Henri Dunantweg 6
8934 AD Leeuwarden


Telefoon:

Tel. 058 - 284 70 80
Fax 058 - 284 70 96


Bezoekadres;

Henri Dunantweg 6
8934 AD Leeuwarden


Bankrekening

12.80.52.813
IBAN: NL78 RABO 0128 0528 13

BTW nr: 812543105


 


 

Bron:  www.kinderfonds.nl