Ronald McDonald Huis Leiden.

11-02-2014 19:02
 

 In Ronald McDonald Huis Leiden logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

  
 

Logeren in het Huis    

Op de afdeling waar uw kind is opgenomen wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een kamer in het Ronald McDonald Huis. Het ziekenhuis informeert of er een kamer beschikbaar is en kondigt uw komst bij het Huis aan.


 

Als u binnenkomt, wordt u ingeschreven, krijgt u een rondleiding en een kamer toegewezen. Per gezin is één kamer beschikbaar. Een aantal kamers is groot genoeg om ruimte te bieden aan extra (kinder)bedden. De kamer beschikt over een badkamer en televisie.


 

Eigen en gemeenschappelijke ruimtes
 

In het Ronald McDonald Huis zorgt u voor zichzelf net als thuis. U doet uw eigen boodschappen, kunt koken en u moet uw eigen kamer schoonmaken. Op uw kamer heeft u alle privacy. Andere gezinnen kunt u ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes van het Huis, zoals woonkamer, eetkamer en keuken. In de keuken heeft u kast- en koelkastruimte voor uw eigen boodschappen. Koffie en thee worden u in het Ronald McDonald Huis gratis aangeboden.


 

Tijdens uw verblijf doet u uw eigen was. Hiervoor kunt u kosteloos gebruik maken van wasmachines, drogers en wasmiddel.


 

Door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen als koken en wassen, gaat het leven ondanks alles een beetje door.


 

Steun aan vrijwilligers en ouders


 

Een Ronald McDonald Huis is veel meer is dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er desgewenst steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden.


 

Eigen bijdrage


 

Voor uw verblijf betaalt u een eigen bijdrage van slechts € 15 per overnachting. Deze eigen bijdrage wordt soms deels of volledig vergoed in uw aanvullende zorgverzekering. De werkelijke kosten van een overnachting liggen veel hoger.


 

Het verschil wordt betaald door donateurs en sponsoren.


 


Contact

 

Postadres:

Boerhaavelaan 3
2334 EB Leiden


Telefoon:

071 - 5 158 158


Bezoekadres:

Boerhaavelaan 3
2334 EB Leiden


Bankrekening:

42.49.49.490
IBAN: NL28 ABNA 0424 9494 90

BTW nr: 801411531


 

Bron:  www.kinderfonds.nl