Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant.

11-02-2014 19:11
 

 In Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Revalidatiecentrum Leijpark en het St. Elisabeth Ziekenhuis.

  

 

Logeren in het Huis


Op de afdeling waar uw kind is opgenomen wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een kamer in het Ronald McDonald Huis. Het ziekenhuis informeert of er een kamer beschikbaar is en kondigt uw komst bij het Huis aan.


Als u binnenkomt, wordt u ingeschreven, krijgt u een rondleiding en een kamer toegewezen. Per gezin is in principe één kamer beschikbaar. De kamers zijn groot genoeg om ruimte te bieden aan extra (kinder)bedden. De kamer beschikt over een badkamer en televisie.


Eigen en gemeenschappelijke ruimtes


Op uw kamer heeft u alle privacy. Andere gezinnen kunt u ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes van het Huis, zoals woonkamer, eetkamer en keuken. In de keuken heeft u kast- en koelkastruimte voor uw eigen boodschappen. Koffie en thee worden u in het Ronald McDonald Huis gratis aangeboden.


Tijdens uw verblijf doet u uw eigen was. Hiervoor kunt u kosteloos gebruik maken van wasmachines, drogers en wasmiddel.


Door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen als koken en wassen, gaat het leven ondanks alles een beetje door.


Steun aan vrijwilligers en ouders


Een Ronald McDonald Huis is veel meer is dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden.


Eigen bijdrage


Voor uw verblijf betaalt u een eigen bijdrage van slechts € 15 per overnachting. Deze eigen bijdrage wordt soms deels of volledig vergoed in uw aanvullende zorgverzekering. De werkelijke kosten van een overnachting liggen veel hoger.


 

Het verschil wordt betaald door donateurs en sponsoren.


 

  

 

Contact

 

Postadres

Leyweg 47
5022 KA Tilburg
 

Telefoon

tel. 013 - 537 26 66
fax 013 - 544 90 65
 

Bezoekadres

Leyweg 47
5022 KA Tilburg
 

Bankrekening

13.17.65.876
IBAN: NL78 RABOO131765876

BTW nr: 809952099


 


 

Bron:   www.kinderfonds.nl