Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam.

11-02-2014 19:14
 

 In Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Erasmus MC-Sophia.


   
Het aanvragen van een kamer is noodzakelijk, u wordt dan op een wachtlijst geplaatst.  De aanvraag loopt in principe via de verpleegkundige en/of afdelingsreceptioniste van de verpleegafdeling of de polikliniek. Een aanvraag van een kamer biedt geen garantie dat er een kamer beschikbaar is. Het is daarom van belang dat u een werkdag van tevoren contact met ons opneemt.

Indien we te maken hebben met een wachtlijst zullen ouders waarvan een kind op de Intensive Care (IC)  ligt als eerste ingedeeld worden.

Als u binnenkomt, wordt u ingeschreven, krijgt u een rondleiding en een kamer toegewezen. Per gezin is in principe één kamer beschikbaar. De kamers zijn groot genoeg om ruimte te bieden aan extra (kinder)bedden. De kamer beschikt over een badkamer en televisie.

Eigen en gemeenschappelijke ruimtes

Op uw kamer heeft u alle privacy. Andere gezinnen kunt u ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes van het Huis, zoals woonkamer, eetkamer en keuken. In de keuken heeft u kast- en koelkastruimte voor uw eigen boodschappen. Koffie en thee worden u in het Ronald McDonald Huis gratis aangeboden.

Tijdens uw verblijf doet u uw eigen was. Hiervoor kunt u kosteloos gebruik maken van wasmachines, drogers en wasmiddel.

Door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen als koken en wassen, gaat het leven ondanks alles een beetje door.

Steun aan vrijwilligers en ouders

Een Ronald McDonald Huis is veel meer is dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden.

Eigen bijdrage

Voor uw verblijf betaalt u een eigen bijdrage van slechts € 15 per overnachting. Deze eigen bijdrage wordt soms deels of volledig vergoed in uw aanvullende zorgverzekering. De werkelijke kosten van een overnachting liggen veel hoger.


 

Het verschil wordt betaald door donateurs en sponsoren.
 


Contact:

 

Postadres

Stichting Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam
Wytemaweg 70 (naast hoofdingang Erasmus MC-Sophia)
3015 CN Rotterdam

email Huis: rotterdam@ronaldmcdonaldhuis.nl
email Speeldek: speeldek@ronaldmcdonaldhuis.nl
 

Telefoon

tel. 010 -703 73 00 (Huis)
tel. 010- 703 73 01/02 (Kantoor)
tel. 010 -703 70 25 (Speeldek)

 

Bezoekadres

Wytemaweg 70 (naast hoofdingang Erasmus MC-Sophia)
3015 CN Rotterdam
 

Bankrekening

Bankrekeningnummer:
IBAN: NL11 ABNA 0500 0575 75

BTW nr: 802210065


 

Bron:    www.kinderfonds.nl