Ronald McDonald Huis Zwolle

11-02-2014 19:22
 

 In Ronald McDonald Huis Zwolle logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Isala.

  

Op de afdeling waar uw kind is opgenomen wordt bepaald of u in aanmerking komt voor een kamer in het Ronald McDonald Huis. Het ziekenhuis informeert of er een kamer beschikbaar is en kondigt uw komst bij het Huis aan.

Als u binnenkomt, wordt u ingeschreven, krijgt u een rondleiding en een kamer toegewezen. Per gezin is één kamer beschikbaar. De kamers zijn groot genoeg om ruimte te bieden aan extra (kinder)bedden. De kamer beschikt over een badkamer en televisie.

Eigen en gemeenschappelijke ruimtes

Op uw kamer heeft u alle privacy. Andere gezinnen kunt u ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimtes van het Huis, zoals woonkamer, eetkamer en keuken. In de keuken heeft u een eigen kast en koelkast- en vriesruimte voor uw eigen boodschappen. Koffie en thee worden u in het Ronald McDonald Huis gratis aangeboden.

Tijdens uw verblijf doet u uw eigen was. Hiervoor kunt u kosteloos gebruik maken van wasmachines, drogers en wasmiddel.

Door zelf verantwoordelijk te blijven voor dagelijkse dingen als koken en wassen, gaat het leven ondanks alles een beetje door.

Steun aan vrijwilligers en ouders

Een Ronald McDonald Huis is veel meer is dan een dak boven het hoofd. Ouders vinden er steun bij het management en de vrijwilligers die er werken. Maar vooral bij andere ouders, die zich in dezelfde onzekere en moeilijke situatie bevinden.

Eigen bijdrage

Voor uw verblijf betaalt u een eigen bijdrage van slechts € 15 per overnachting. Deze eigen bijdrage wordt soms deels of volledig vergoed in uw aanvullende zorgverzekering. De werkelijke kosten van een overnachting liggen veel hoger.


 

 Het verschil wordt betaald door donateurs en sponsoren.Contact:

 

Postadres

Dokter Hengeveldweg 5
8025 AK Zwolle

 

Telefoon

038 - 45 54 670


Bezoekadres

Dokter Hengeveldweg 5
8025 AK Zwolle

 

Bankrekening

68.34.03.400
IBAN: NL88 INGB 0683 4034 00

BTW nr: 810223016


 


 

Bron: www.kinderfonds.nl