Soja en vezels verhogen overlevingskansen bij borstkanker.

16-10-2014 17:17


Soja en vezels verhogen overlevingskansen bij borstkanker

Opmerkelijk nieuws voor mensen met borstkanker. Hun overlevingskansen zouden toe kunnen nemen door voldoende vezelrijk te eten en sojaproducten te gebruiken. Dat komt naar voren uit baanbrekend onderzoek van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.

Deze bevindingen werden gedaan naar aanleiding van een grootschalige analyse waarbij in totaal 85 studies werden meegenomen, met de gegevens van ruim 164.000 vrouwen met de diagnose borstkanker. Directeur van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds Nadia Ameyah, spreekt van belangrijke uitkomsten. Ze zegt: "Er komt steeds meer bewijs dat we de kans op overleving van borstkanker kunnen vergroten. Dat is hoopgevend. Door al het beschikbare bewijs wereldwijd zorgvuldig te analyseren kunnen wij vrouwen met borstkanker voorzien van wetenschappelijk onderbouwd en betrouwbaar advies."

Meer vezels en soja:

Naast dat het voedingspatroon zou moeten bestaan uit meer vezels en sojaproducten, blijkt ook een gevarieerd voedingspatroon met weinig verzadigde vetten de overlevingskansen bij borstkanker positief te beïnvloeden. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds benadrukt dat er de komende jaren meer onderzoek nodig is om alle verbanden tussen leefstijl en de overleving van borstkanker beter te begrijpen. Als dat duidelijk is, kunnen er aan de hand van die gegevens specifieke leefstijladviezen voor borstkankerpatiënten worden opgesteld en uitgereikt. 


Bron:  www.gezondheidsplein.nl