Stichting Hospice Thuis van Leeghwater te Middenbeemster.

08-08-2014 18:27


Een warme, thuisvervangende omgeving
voor mensen in hun laatste levensfase Ons hospice is een warm thuis voor iedereen die zorg nodig heeft in de laatste levensfase ongeacht woonplaats, achtergrond of levensovertuiging. Respijtzorg (tijdelijk verblijf) is ook mogelijk. Vanuit het hospice zijn onze vrijwilligers tevens inzetbaar in de thuissituatie om de mantelzorger te ontlasten.
Het hospice ligt in het hartje van Middenbeemster in de prachtige Beemsterpolder met op steenworp afstand de winkels. Ons hospice heeft vier mooie bewonerskamers die van alle gemakken voorzien zijn.

"Hospice" betekent van oorsprong herberg of onderkomen. In de huidige betekenis is een hospice een tijdelijke opvang, een huis voor mensen die niet meer te genezen zijn. Hospice Thuis van Leeghwater is een plek waar mensen zich welkom en veilig voelen.
Wij proberen de zorg zoveel mogelijk af te stemmen op de wensen en behoeften van onze gasten.
Persoonlijke aandacht, pijn- en symptoombestrijding staan voorop in onze zorg. Er zijn hiervoor verpleegkundigen aanwezig die verantwoordelijk zijn voor deskundige zorg en begeleiding en zorgvrijwilligers die de verpleegkundigen ondersteunen bij de werkzaamheden, maar ook ingezet worden om met de bewoner naar buiten te gaan, samen de krant te lezen of er gewoon te zijn voor onze bewoners.
Alle kamers hebben openslaande deuren naar het terras en tuin en beschikken over een eigen badkamer, TV, CD/DVD-speler, internet en telefoon.
In overleg kunnen persoonlijke spullen of kleine meubels worden meegenomen.

Vrijwilliger in thuissituatie:

Wanneer  mensen die terminaal ziek zijn, nog wel thuis wonen en verzorgd worden, kan het toch zijn dat extra zorg wel wenselijk is. Wij kunnen dan vanuit ons Hospice vrijwilligers in een thuissituatie inzetten om de mantelzorger te ontlasten.

Respijtzorg (tijdelijk verblijf)

Een tijdelijke opname in het hospice is ook mogelijk. Bijvoorbeeld omdat  de mantelzorgers op vakantie gaan of even behoefte hebben om uit te rusten van de verzorging van hun zieke partner, ouder of vriend. Of omdat er een nieuwe balans gezocht moet worden in de lichamelijke of geestelijke situatie van de zorgvrager of diens naasten. De intentie is dat deze bewoner na een afgesproken periode weer terug gaat naar huis.


Contactgegevens:

Hospice Thuis van Leeghwater
Prins Mauritsstraat 4
1462 JJ  Middenbeemster
Telefoon: 0299-682020
Fax: 0299-682029
E-mail: info@hospiceleeghwater.nl
Website: www.hospiceleeghwater.nl

Voor donaties: Stichting Hospice Thuis van Leeghwater IBAN: NL 44 RABO 0145 8988 06


Bron: www.hospiceleeghwater.nl