Stichting Inloophuis Medemblik in Medemblik.

05-09-2022 14:07

 

 

 

 

Je hebt een ziekte! Maar je bent je ziekte niet!


Inloophuis Medemblik bestaat sinds 2012, en ons huis is een plek waar jij je snel thuis zult voelen. Leven met een levensbedreigende ziekte doet veel met je. En er zullen ongetwijfeld vragen zijn?  Veel waarschijnlijk. Het is ook normaal dat er negatieve gedachtes zijn of piekergedrag, dat heeft iedereen. Het hoort nu eenmaal bij ons mensen. Alleen, hoe zorg je ervoor, dat deze gedachten niet de overhand krijgen….. Op jou! In het inloophuis besteden we hier aandacht aan. Niet door weg te duwen. als een bal die je onder water drukt. (gegarandeerd komt het weer terug}.Maar wel hoe je daarmee beter kunt omgaan. En heus we zijn echt geen huis van ‘ziek en zeer’. Er is volop ruimte voor ontspanning. De sfeer is altijd oke!

 

 

Samenwerken met de formele zorg? Zelfs veel meer dan je zou verwachten!


Inloophuis Medemblik is opgericht door Stichting Diagnose kanker(SDK) En de oprichters Tom en Tonia van der Wal zijn dat ook van het inloophuis Medemblik Beide ondersteunen sinds 2000  kankerpatiënten en hun naasten, en zijn bij veel organisaties bekent. Tom ( overleefde 2 verschillende kankersoorten) zat o.a in de NFK-commissie ‘Erfelijkheid’  en ‘ kwaliteit van Zorg’ (met Els Borst) en was als projectleider verantwoordelijk voor de zorgstandaard en huisartsen brochure Li-Fraumeni (zie www.lifraumeni.nl)  en van het SJK project ‘ Internethaven’ .  Tom was ook van 1999 tot 2012  Hoofdbestuurder van de European Cancerpatient Coalition ECPC in Brussel (www.ecpc.org) Ons SDK forum b.v, wordt regelmatig gebruikt voor oproepen  vanuit de wetenschap en oncologie. Tonia was 7 jaar lid van de patiëntenraad van het Antoni van Leeuwenhoek, is Mindfulness en ACT-therapeut (acces and commitment therapy) . SDK heeft een HON (healt on de Net) certificaat, en is lid van de NVPO, PGO support, VSOP en ECPC. Ook worden wij regelmatig uitgenodigd als sprekers voor congressen en/of patiënten of  zorgorganisaties. Beide zijn onderscheiden, Tom in de orde en Tonia als ridder in de orde van Oranje-Nassau.

 

 

 

Adres:

Stichting Inloophuis Medemblik

Breek 23

Medemblik

E-mail: info@inloophuismedemblik.nl

Tel: 0227820170 / 06-10227488

 
 
 
 
 

 

Openingstijden:

 

dinsdag van 10:00 tot 13:30 uur

donderdag van 10:00 tot 12:30 uur

 
 
 
dinsdagmiddag, woensdag,  donderdagmiddag, vrijdag, zaterdag en zondag zie voor opening de evenementenkalender op de website.
 

 

 

 

 

 

 

Bron: www.inloophuismedemblik.nl