Stichting Inloophuis Wij | Allemaal in Purmerend.

11-08-2022 12:59

 

 
 

 
 

 

Een inloophuis voor (ex-) kanker-patiënten:

 
 
 
 
Bij het inloophuis is een zomerrooster van toepassing. Op maandag en woensdag is het huis gesloten. Uiteraard staat de koffie op dinsdag, donderdag en vrijdag klaar tussen 09:30 en 13:00. Wees welkom! De gastvrouwen en -heren staan voor je klaar met een warme ontvangst.
 

#Je hoeft het niet alleen te doen!#

 

De stichting Wij | Allemaal heeft haar inloophuis aan de Burgemeester D. Kooimanweg 11-13 in Purmerend en staat open voor een ieder die, direct of indirect, te maken heeft met kanker. Wanneer de diagnose kanker wordt vastgesteld, tegenwoordig bij 1 op de 3 mensen, staat niet alleen jouw wereld stil maar ook die van je partner, je kinderen en andere dierbaren om je heen. Veel van de zekerheden waar je tot dan toe van was uitgegaan blijken ineens helemaal niet meer zo vanzelfsprekend en is de toekomst beangstigend en verwarrend. Om dan te kunnen praten met lotgenoten die midden in het proces zitten of al herstellende zijn geeft veel patiënten een welkom houvast.
 

Maar het inloophuis biedt meer:


Naast ontmoetingsplek is het ook een ce:ntrum waar begeleiding en tal van therapieën worden gegeven gericht op het verbeteren en ondersteunen van de lichamelijke en mentale conditie. Met als doel de kracht en weerbaarheid te vergroten en de controle over het leven weer terug te krijgen, in welke vorm of op wel niveau dan ook. En, mocht er uitbehandeld zijn, de acceptatie.

 

  • Fysieke begeleiding (bijv. oedeem fysiotherapie)
  • Psychosociale begeleiding (bijv. (mannen)praatgroepen)
  • Creatieve en ontspannende therapieën (bijv. schilder workshop, yoga)
  • Inloopspreekuren (bijv. budgetcoach)
  • Inloophuisactiviteiten (bijv. open atelier

 

Over de stichting Wij | Allemaal:

 
De stichting, met ANBI status (RSIN: 818547595) en aangesloten bij IPSO (de overkoepelende organisatie van Inloophuizen) wordt bemand door geschoolde vrijwilligers die kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan en zich volledig richten op het belang van de bezoekers. De stichting ontvangt geen subsidies en is volledig afhankelijk van giften, donaties en steun van lokale initiatieven om alle activiteiten te kunnen realiseren. Daarnaast organiseert de stichting zelf regelmatig evenementen om fondsen te verwerven.
 
 
Wij | Allemaal heeft nauwe samenwerkingsverbanden met verschillende ziekenhuizen, fysiotherapeuten, sportorganisaties en zorginstellingen in de omgeving zodat op elke hulpvraag adequaat kan worden ingespeeld. Zo vormen wij met elkaar een hecht netwerk van zorg en aandacht voor (ex-)kankerpatiënten en nabestaanden, want je hoeft het immers niet alleen te doen.
 
 

Doel van Wij | Allemaal:

 
Het inloophuis een herkenbaar en laagdrempelig centrum te laten zijn voor (ex-)kanker patiënten en hun naasten in Purmerend en Waterland. Acceptatie, veiligheid en vertrouwen met als doel een ieder te ondersteunen, zowel mentaal als fysiek, zodat men gesterkt, en het liefst sterker, de draad weer kan oppakken. Met die kernwaarden en dat doel zijn we in 2012 begonnen. Sindsdien heeft het inloophuis veel nieuwe activiteiten in die richting ontwikkeld en voorziet het in een duidelijke behoefte binnen de regio.
 

De bestuursleden vertegenwoordigen zoveel mogelijk diverse disciplines om zo breed mogelijk inzetbaar te zijn: zowel op ondernemersgebied als op financieel en (para)medisch vlak.

 

Met alle vrijwilligers proberen wij het inloophuis te maken tot een inspirerende ontmoetingsplek waar men vreugde en verdriet kan delen, waar tal van creatieve en ontspannende activiteiten plaatsvinden maar waar ook ruimte en aandacht is voor rouwverwerking van nabestaanden. Zo staan wij als inloophuis duidelijk midden in de samenleving.

 

 

 

 

Adres:

Stichting Inloophuis Wij | Allemaal

Burgemeester D. Kooimanweg 11-13

1442 BZ Purmerend

Tel: 0299 406 094

E-mail: info@wij-allemaal.nl

 
 

 

 

 

 

Bron:  www.wij-allemaal.nl