Thuiszorg Organisatie Vierstroom.

02-03-2014 20:02


Thuiszorg                

Thuiszorg is hulp van een professionele verpleegkundige, verzorgende of huishoudelijke hulp bij u thuis. Thuiszorg helpt u om (langer) zelfstandig te blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving. Daarbij  helpen ook de vele aanvullende diensten van Vierstroom. Laat ons weten wat u nodig heeft. We  overleggen en kijken graag samen met u hoe we u het beste kunnen helpen. Op een manier die bij u past.

 


Kosten

Voor thuiszorg is een AWBZ- of WMO-indicatie nodig. Deze indicatie geeft aan welke hulp u krijgt. De kosten voor de ondersteuning worden betaald vanuit de indicatie. Wel wordt een inkomensafhankelijke eigen bijdrage in rekening gebracht.

 

Heeft u geen indicatie of wilt u extra zorg? Dan kunt u (extra) zorg inkopen die buiten de vergoeding valt. De indicatie kan ook omgezet worden naar een persoonsgebonden budget (PGB). Met dat budget kunt u zelf zorg inkopen.
 


Advies van wijkverpleegkundige

Heeft u vragen over uw gezondheid, welzijn of (woon)omstandigheden? Voor u zelf of uw naaste? De wijkverpleegkundige adviseert en denkt graag met u mee over oplossingen die de kwliteit van uw leven verbeteren. Ook helpt ze u op weg bij het aanvragen van hulpmiddelen, een indicatie of PGB.

 


Meer informatie

Bel ons op 0900 9300.Of  vul het contactformulier in.

https://www.vierstroom.nl/Contact/Contactformulier-thuiszorg-aanvragen

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Verpleging en verzorging thuis                

 Een professionele verpleegkundige of verzorgende helpt u thuis. Bijvoorbeeld met douchen, aankleden, opstaan en naar bed gaan, verzorgen van uw wond, verwisselen van de katheter of andere verpleegkundige werkzaamheden.                

   

Waarom verpleging of verzorging?

   

 •    Professionele hulp bij u thuis
 •    Vast contactpersoon
 •    Aandacht voor u
 •    Aangesloten bij branchevereniging  


De thuiszorgmedewerkers van Vierstroom verplegen en verzorgen u in uw eigen huis. Zodat u thuis kunt herstellen. Onze verpleegkundige en verzorgenden werken in nauwe samenwerking met uw arts.


Wanneer kunt u verpleging of verzorging krijgen?

U kunt een beroep doen op thuiszorg als u bijvoorbeeld: 
  
 • door ziekte of een handicap kunt u niet meer helemaal voor uzelf zorgen
 • een wond heeft die behandeld moet worden
 • hulp nodig heeft bij het aan- en uitkleden en het wassen
 • ongeneeslijke ziek bent en graag in uw eigen thuisomgeving verzorgd wilt worden

Heeft u behoefte aan meer verpleging, verzorging, of heeft u andere wensen? Vraag dan om extra verzorging en verpleging. https://www.vierstroom.nl/Onze-diensten/Thuiszorg/Verpleging-en-verzorging-thuis/Extra-verzorging-en-verpleging

Bijvoorbeld samen boodschappen doen of een ommetje maken.


Meer informatie over thuiszorg

Wilt u meer informatie over verzorging of verpleging thuis? Voor meer informatie belt u naar de zorglijn 0900 9300 (tijdens kantooruren). Onze medewerkers helpen graag bij het beantwoorden van al uw vragen en het aanvragen van uw indicatie.

 

U mag ook het contactformulier invullen.

https://www.vierstroom.nl/Contact/Contactformulier-thuiszorg-aanvragen


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Begeleiding bij gebruik van medicijnen                

 Een handige 'medicijndoos' die een signaal geeft wanneer het tijd is om uw medicijnen te gebruiken en die u de juiste medicijnen aanreikt. Dát is de Medido. De Medido opent automatisch de verpakking en informeert u over de wijze van gebruik van de medicijnen.                 

   

Hulp bij gebruik medicijnen

 • U ontvangt een signaal als het tijd is voor uw medicijnen
 • De verpakking wordt automatisch geopend 


Hoe werkt de Medido?

Via Vierstroom ontvangt u de Medido. Uw apotheek verpakt de medicijnen in aparte zakjes op een rol. Voor ieder moment van de dag waarop u medicijnen nodig heeft worden één of meerdere zakjes gemaakt. Uw thuiszorgmedewerker plaatst   wekelijks uw medicijnrol in de Medido. Het kastje geeft u een herinnering wanneer het tijd is de medicijnen te gebruiken. Zodra u hierop reageert komen de juiste voorverpakte medicijnen uit het apparaat. De Medido opent automatisch de verpakking. Is het niet mogelijk uw medicijn in een zakje te verpakken (bijvoorbeeld bij oogdruppels) dan kan de Medido u op het juiste tijdstip een herinnering geven aan het gebruik van dat medicijn. Die melding verschijnt op het scherm van de Medido.
 


Reageert u niet?

Als u niet reageert dan ontvangt uw thuiszorgteam hiervan automatisch een melding. Het wijkteam neemt vervolgens contact met u op om te vragen wat er aan de hand is.
 


Wat als u van huis gaat?

Als u van huis gaat kunt u vooraf met één druk op de knop de juiste medicijnen uit de Medido laten komen. U neemt deze medicijnen mee en neemt ze op het juiste tijdstip in. Omdat de Medido 'weet' dat u zelf de medicatie bij u heeft wordt op het juiste tijdstip van inname geen melding gedaan.  Veilig verpakt

Op ieder zakje van de medicijnrol staat:


 • uw naam en geboortedatum
 • welke medicijnen en hoeveel erin zitten
 • de juiste datum en het tijdstip van inname
 • hoe de medicijnen eruit zien. Zo kunt u zelf ook nagaan of de zakjes de    juiste medicijnen bevatten.


Wat zijn de kosten?

De Medido wordt kosteloos beschikbaar gesteld als u de juiste indicatie voor   thuiszorg heeft.
 


Interesse?

Heeft u belangstelling. Neemt u dan contact op met uw wijkteam.

De wijkverpleegkundige adviseert u graag.

U kunt ook het contactformulier invullen.

https://www.vierstroom.nl/Contact/Contactformulier-thuiszorg-aanvragenBron:   www.vierstroom.nl