Vergoeding Palliatieve zorg via Zorgverzekeraar FBTO 2017.

02-09-2017 21:40
Basisverzekering:

Verzekerde Zorg basisverzekeringen Artikel 29

Heeft je arts aangegeven dat je levensverwachting gemiddeld 3 maanden of korter zal zijn? Dan heb je recht op palliatief terminale zorg in een instelling voor eerstelijns verblijf. Je kunt hierover meer lezen in de polisvoorwaarden van je basisverzekering.


Zorgverlener met contract:


•        Restitutiepolis: 100% vergoeding
•        Naturapolis: 100% vergoeding

Zorgverlener zonder contract:


•        Restitutiepolis: 100% vergoeding van het wettelijke maximale tarief (WMG-tarief) of als dat er niet is 100% van het marktconforme tarief
•        Naturapolis: 75% vergoeding van het gemiddeld door ons gecontracteerd tarief


Module: Zorg & Herstel

artikel 20 lid 6


In totaal krijg je met deze module maximaal € 750,- vergoed per kalenderjaar, per verzekerde. Wij vergoeden de eigen bijdrage voor palliatieve zorg in een hospice of een bijna-thuis-huis. Een hospice of een bijna-thuis-huis brengt een eigen bijdrage in rekening. Deze is voor de dagelijkse kosten zoals eten, drinken en de wasserette. De eigen bijdrage voor een hospice of een bijna-thuis-huis dat deel uitmaakt van een gezondheidsinstelling zoals een verpleeghuis, bejaardenhuis of verzorgingshuis vergoeden wij niet.

Let op:

onze aanvullende module Zorg & Herstel heeft een maximale vergoeding per kalenderjaar, per verzekerde. Heb je dit jaar al eerder zorg gebruikt uit de module? Dan kan het zijn dat je het maximum bedrag, of een deel van het maximum bedrag hebt opgemaakt.


Via MijnFBTO kun je je module aanzetten.


Voorwaarden FBTO Aanvullende modules
Bron: www.fbto.nl