Verminderen spruitjes en broccoli de werking van chemo?

20-07-2015 18:07


Voeding en Kanker info - Broccoli


Nee, er zijn geen aanwijzingen dat broccoli en spruitjes de werking van chemotherapie beïnvloeden. Als u dat lekker vindt kunt u dus gerust spruitjes en broccoli eten rondom de chemotherapie.


Broccoli en spruitjes tijdens chemo:

Broccoli, spruitjes en andere koolsoorten zoals rode en witte kool zijn lid van de dezelfde plantenfamilie: de kruisbloemigen. Er is geen bewijs dat spruitjes en broccoli de werking van chemotherapie beïnvloeden. Er zijn wel heel summiere aanwijzingen uit onderzoek met proefdieren en in reageerbuisjes dat een stof die uit deze groente is gehaald (isothiocyanate) de werking van chemotherapie kan verbeteren. Het is onbekend of dit ook voor mensen geldt omdat dit niet is onderzocht. Het onderzoek is echter alleen gedaan met deze stof. Hierdoor kunnen de resultaten niet vertaald worden naar het eten van spruitjes en broccoli. In deze groente zitten immers nog heel veel andere stoffen, die elkaar allemaal beïnvloeden.

Lees verder op de Website..... https://www.voedingenkankerinfo.nl/verminderen-spruitjes-en-broccoli-de-werking-van-chemo/  


Bron: www.voedingenkankerinfo.nl