Voorlichtingsmateriaal Borstkanker.

09-03-2014 21:21

                                  

Er is veel informatie te vinden over borstkanker. Veel van die informatie komt van (ex) patiënten en zijn door eigen emoties gekleurd. Het volgende voorlichtingsmateriaal is afkomstig van onafhankelijke instanties die gespecialiseerd zijn in zorg en informatieverstrekkingen over (borst)kanker.


Internetsites

 • www.de-amazones.nl  Informatie over een aantal specifieke zaken als jonge vrouwen en borstkanker, lymfoedeem, protheses en zenuwpijn. 
 • www.kwfkankerbestrijding.nl   Algemene informatie over kanker, met linken naar diverse specifieke informatie pagina's. U vindt er ook informatie over onderzoeken, erfelijkheid en activiteiten van het KWF.
 • www.borstkanker.nl  Informatie over medische, emotionele en sociale aspecten rondom borstkanker. Er is de mogelijkheid om met een deskundige te chatten.
 • www.borstkanker.net   Dit is een Belgische website met algemene informatie over borstkanker en antwoorden op heel veel vragen. 


Boeken:

 • Borstbeelden
  Boek uitgegeven door dr. Ingeborg Mares waarin prachtig wordt weergegeven welke keuzes een vrouw heeft in de behandeling van borstkanker. Een boek met intieme verhalen en foto's van tweeentwintig vrouwen die behandeld zijn voor borstkanker. Borstbeelden (boek), auteur Ingeborg Mares, Vlietland Ziekenhuis, 2005

 • Het Borstkankerboek (ISBN 978-90-72219-16-9)
  Dit boek geeft antwoord op alle vragen die de ziekte oproept. Van zelfonderzoek en diagnose tot behandeling en reconstructiemogelijkheden. Hét complete handboek, geschreven door twee chirurgen van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en een journaliste in samenwerking met Pink Ribbon en de Borstkankervereniging Nederland


Kinderen & kanker:

Als u kinderen, klein of groot, in u omgeving hebt is het soms moeilijk de juiste bewoording  te vinden voor ingewikkelde zaken zoals kanker. Maar ook het verdriet en de onzekerheid voor de kinderen zelf, zij kunnen steun en informatie vinden in de volgende websites.


Internetsites:

 • www.kankerspoken.nl  Hier is algemene informatie over kanker, maar ook kunnen kinderen ervaringen van andere kinderen vinden en is er mogelijkheid een eigen verhaal te plaatsen. Er worden diverse boektitels gegeven met informatie voor jongeren.
 •  www.vokk.nl  De vereniging 'Ouders, Kinderen en Kanker' heeft een eigen website waarop informatie staat voor ouders die kinderen met kanker hebben, maar ook informatie voor kinderen die met kanker te maken krijgen. U kunt via de website ook de boekjes 'Radio Robbie en zijn gevecht tegen de slechte kankercellen' en 'Chemo-Kasper en zijn jacht op de slechte kankercellen' bestellen. In deze boekjes wordt eenvoudig uitgelegd wat kanker is en wat de behandelingen inhouden.


Boek:

 • Mama's Borst is Ziek (ISBN 978-90-79875-34-4)


Weer aan het werk:

Werk is voor veel mensen belangrijk. Het zorgt voor stabiliteit en een stuk zingeving in hun leven. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen die worden behandeld voor kanker problemen ondervinden als zij blijven werken tijdens de behandeling of als zij daarna weer beginnen met werken.


Internetsite:

 • www.weldergroep.nl  Welder is een landelijk kenniscentrum (stichting zonder winstoogmerk) dat mensen wegwijs en mondig maakt op het terrein van gezondheid, arbeid en participatie


Bron:  www.borstkliniekrijnmondnoord.nl