Wat doet natriumbicarbonaat in het lichaam bij kanker ?

18-11-2019 19:12

                                       

Voeding en Kanker info - baking soda

bicarbonaat.


Niets dat enig effect op kanker heeft. Er zijn geen studies die aantonen dat het gebruik van natriumbicarbonaat het lichaam minder zuur kan maken. Natriumbicarbonaat heeft geen effect op de genezing van kanker.Wat is natriumbicarbonaat?

Natriumbicarbonaat is ook wel bekend als (baking) soda, zuiveringszout en maagzout. Je vindt het in de supermarkt of drogisterij. Het heeft een veelzijdige toepassing in het huishouden: als rijsmiddel in gebak, als reinigingsmiddel in huis, en voor diverse kwalen zoals voor de ontsmetting van wondjes of tegen brandend maagzuur.


Wat blijkt uit onderzoek?

Er is geen bewijs gevonden dat natriumbicarbonaat de pH-waarde van het bloed kan beïnvloeden, dus het bloed minder zuur zou maken. Dit komt omdat het lichaam een buffer in het bloed heeft die veranderingen in de pH snel opvangt. Deze buffer reageert direct waardoor de pH-waarde altijd binnen de toegestane waardes blijft. Bovendien reageert het natriumbicarbonaat na inname direct met het maagzuur. Er wordt dan koolzuur gevormd die met uitademen uit het lichaam verdwijnt. Na deze reactie met het maagzuur is het natriumbicarbonaat al vrijwel verdwenen en kan de buffer in het bloed verdere schommelingen goed opvangen.


Ons advies:

Neem geen natriumbicarbonaat voor de genezing van kanker.Bron: www.voedingenkankerinfo.nl