Wat kan ik doen als ik te moe ben om te koken ?

06-05-2020 21:05

                                       

Voeding en Kanker info - Magnetronmaaltijd

magnetronmaaltijd.Als je te moe bent om te koken zijn er andere manieren om toch gezonde maaltijden en tussendoortjes te kunnen eten. Mogelijke oplossingen zijn kant-en-klaar maaltijden, ingevroren maaltijden of een maaltijdservice.


Kant-en-klaar maaltijden:

In plaats van zelfbereide maaltijden en tussendoortjes kun je kiezen voor kant-en-klaarmaaltijden uit de koeling van de supermarkt, slager of traiteur, of uit de diepvries. Let hierbij wel op de hoeveelheid zout in de kant-en-klaarmaaltijd. Ook kun je gebruik maken van producten uit blik, pak of pot. Deze bevatten bijna dezelfde voedingswaarde als verse producten. Dit geldt alleen niet voor fruit. Fruit kun je het beste vers eten, maar je kunt in de supermarkt of bij de groenteboer wel kiezen voor voorgesneden vers fruit.Je kunt je eigen kant-en-klaar maaltijden maken door op dagen dat je je beter voelt een dubbele portie te koken. De extra porties kun je een tot twee dagen in de koelkast bewaren of drie maanden in de vriezer.


Hulp of maaltijdservic:

Er zijn verschillende manieren van hulp mogelijk. Misschien kan iemand boodschappen voor je doen, zorgen voor tussendoortjes of voor je koken. Ook zijn er diverse organisaties die maaltijden bij je thuisbrengen. Op internet of in de gemeentegids kun je vinden of er in jouw woonplaats zo'n maaltijdservice is. Je kan het ook navragen bij je huisarts of bij de thuiszorg.


Andere voedingstips bij vermoeidheid vind je hier: Voedingstips bij vermoeidheid.


Lees ook: Hoe kan ik mijn weerstand verbeteren bij kanker?
Bron: www.voedingenkankerinfo.nl