Wat kan ik doen als ik zo moe ben?

20-09-2016 17:04


Voeding en Kanker info - Magnetronmaaltijd

Kant-en-klaar maaltijden geschikt alternatief:

Het is begrijpelijk dat door de vermoeidheid de bereiding van uw maaltijden en tussendoortjes als een last kan voelen. U kunt daarom kiezen voor kant-en-klaarmaaltijden uit de koeling van de supermarkt, uit de diepvries. Ook kunt u producten uit blik, pak of glas gebruiken. De voedingswaarde hiervan is praktisch gelijk aan die van verse producten. Dit geldt alleen niet voor fruit. Fruit kunt u het beste vers eten, al kunt u in de supermarkt of bij de groenteboer wel voorgesneden vers fruit kopen.


U kunt uw eigen kant-en-klaar maaltijden maken door op dagen dat u zich beter voelt een dubbele portie te koken. De extra porties kunt u een tot twee dagen in de koelkast bewaren of invriezen.


Maaltijdservice goede optie:

Er zijn verschillende manieren van hulp mogelijk. Wellicht kan iemand boodschappen voor u doen. Of voor u koken of zorgen voor tussendoortjes. Ook zijn er diverse organisaties die maaltijden bij u thuis brengen. Op internet of in de gemeentegids kunt u vinden of er in uw woonplaats zo'n maaltijdservice is. U kunt het ook navragen bij uw huisarts of bij de thuiszorg.

Het kan u helpen om vaker per dag te eten. Vaak een klein beetje eten is minder vermoeiend dan een uitgebreide maaltijd. Ook kan het prettiger zijn om vaker vloeibare voeding te nemen. Een schaaltje vla of pap eet makkelijker dan een boterham.


Andere voedingstips bij vermoeidheid vindt u hier: https://www.voedingenkankerinfo.nl/voedingstips-bij-vermoeidheid/  


Bron: www.voedingenkankerinfo.nl