Welke wensen heb ik?

09-02-2019 19:27Weeg af wat u belangrijk vindt in uw leven. Dat kan helpen om de laatste fase van uw leven zo zinvol en prettig mogelijk door te brengen.


Wanneer u het moeilijk vindt om dit voor uzelf duidelijk te krijgen, kunt u hierover praten met uw hulpverlener


Wensenboekje:

Om erachter te komen of vast te leggen wat u belangrijk vindt in uw leven, kunt u een wensenboekje invullen. Zo kunt u uw gevoelens en gedachten ordenen. U kunt uw wensen ook in een schriftje noteren. Probeer uw wensen met uw naasten te bespreken, zodat zij op de hoogte zijn van wat u wilt.


Op de website Doodgewoon Bespreekbaar kunt u het notitieboekje 'Wensen voor mijn laatste levensfase' bestellen. Hierin kunt u aangeven wat u belangrijk vindt in het leven. En welke keuzes u wilt en kunt maken om de laatste fase van uw leven te laten verlopen op de manier die het beste bij u past. 


Organisaties die kunnen helpen:

Is er nog iets is wat u heel graag zou willen doen? Bijvoorbeeld nog eens naar uw geboorteplaats? Of bepaalde mensen zien?  Er zijn verschillende organisaties die u kunnen helpen om uw laatste wensen te vervullen. In bijna elke regio in Nederland is een wensambulance actief.


Ook zijn er landelijke organisaties, bijvoorbeeld Stichting Ambulance Wens of de Stichting Dreams4You of info-over-kanker.nlBron: www.kanker.nl