Ziekenhuis voor borstkanker in Bilthoven wordt uitgebreid met prostaatcentrum.

25-11-2020 16:57



Auteur: Noa van Oostrom - ad.nl/utrecht




In het Utrechtse Alexander Monro Ziekenhuis worden behandelingen en operaties van kankerpatiënten uit andere ziekenhuizen opgevangen 

In het Utrechtse Alexander Monro Ziekenhuis worden behandelingen en operaties van kankerpatiënten uit andere ziekenhuizen opgevangen.

Foto: Alexander Monro Ziekenhuis.






Het borst(kanker)ziekenhuis in Bilthoven, het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ), gaat uitbreiden. Siemens Healthineers Nederland en het AMZ hebben een overeenkomst getekend voor de verbouwing en uitbreiding van het ziekenhuis.

Onderdeel van de plannen is dat Siemens de opening van een prostaatcentrum in hetzelfde pand mogelijk zal maken. Dat is bekendgemaakt in deze 'Movembermaand', waarin prostaatkanker centraal staat. 

Siemens Healthineers was al betrokken bij het in borstkanker gespecialiseerde AMZ en gaat de samenwerking nu intensiveren. Als hoofdaannemer en partner maakt Siemens Healthineers het mogelijk dat straks patiënten met een verdenking op borstkanker sneller en effectiever kunnen worden gediagnosticeerd en behandeld. Dezelfde apparatuur zal ook ter beschikking staan voor een nieuw te openen prostaatcentrum, aldus het AMZ.


Jas;

,,We groeien uit onze jas, dus deze uitbreiding is noodzakelijk om onze groei te kunnen opvangen. We krijgen straks een nieuwe ontvangstruimte en 11 extra poli-kamers. Daarnaast blijven we beschikken over de allernieuwste apparatuur", zegt Marjolein de Jong, bestuurder van het AMZ. ,,De beste borstkankerzorg begint met de meest zorgvuldige diagnose en zorgt vervolgens voor het beste behandelplan en daarmee voor de beste kans op overleven.''


Naar verwachting kan de uitbreiding van het AMZ en het prostaatcentrum eind zomer 2021 in gebruik worden genomen.





Bron: www.ad.nl