Ziekenhuizen en zorgverzekeraars worden het eens over kinderoncologie.

30-06-2014 17:16

Het Prinses Máxima Centrum (PMC) verwacht per 1 oktober van start te kunnen met oncologische zorg aan kinderen. Het PMC heeft overeenstemming bereikt met de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) over de organisatie en verdeling van de zorg aan kinderen met kanker, zo meldt ZN.

De complexe zorg zal worden verzorgd in het PMC in Utrecht en de zogenoemde shared care (de minder complexe oncologische zorg) in een aantal umc's en niet-academische ziekenhuizen. Het PMC streeft ernaar om op 1 oktober te kunnen starten met de eerste afdeling. Alle partijen hebben verklaard zich tot het uiterste in te spannen om de start op tijd mogelijk te maken om zodoende de concentratie van de kinderoncologie in Nederland te verwezenlijken. De afdeling voor het PMC binnen de muren van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is inmiddels verbouwd en opgeleverd.

De zorgverzekeraars zullen daarom de contractering van de zorg in het PMC per 1 oktober voortzetten. De partijen zijn het erover eens dat tijdens de transitieperiode en bij de uiteindelijke concentratie van de oncologische zorg aan kinderen in het Prinses Máxima Centrum de garantie van maximale kwaliteit, veiligheid en continuïteit van zorg voorop moet staan.


Bron: Nationale Zorggids.