­­Wereldkankerdag: Familiehuis Daniel den Hoed lanceert campagne.

04-02-2024 18:11

 

 

Rotterdam & Regio.

 

mainImage

Foto: ANP.

 

 

 

 

 

Vandaag, ­­ 4 Feb 2024 Wereldkankerdag, lanceert het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam de campagne ‘Hoe dichterbij, hoe beter’. De campagne is niet alleen bedoeld om geld op te halen voor het faciliteren van toekomstige verblijven, maar vooral ook om het belang van de nabijheid van naasten te benadrukken. Als kleine zelfstandige stichting beschikt het Familiehuis Daniel den Hoed niet over een dusdanig budget om grootschalig te kunnen adverteren. Dankzij de samenwerking met een groot aantal pro bono werkende professionals én de winst bij de Digital Creative Competition Amsterdam van Ocean Outdoor, kon deze campagne gerealiseerd worden. Er zijn verschillende uitingen gemaakt, met als eyecatcher een interactief reclamescherm dat reageert op de voorbijganger.

 

De medische behandelingen in het ziekenhuis behoren tot de moeilijkste momenten binnen het ziekteproces. Moeten patiënten een behandeling ondergaan in het Erasmus MC Kanker Instituut, dan kunnen hun geliefden en familieleden – en zijzelf eventueel ook – verblijven in het naastgelegen Familiehuis Daniel den Hoed. “Zo kunnen ze sámen het proces van ziekte en behandeling doormaken. Dat is extreem waardevol in zo’n emotioneel zware periode", aldus Rachel Maréchal, directeur van het Familiehuis.Kanker zet je wereld op zijn kop. Niet alleen voor patiënten, maar zeker ook voor naasten heeft de ziekte enorme impact. Onderzoeken wijzen uit dat goede sociale steun zorgt voor betere levenskwaliteit, minder stress en meer motivatie voor de behandeling. Familiehuis Daniel den Hoed brengt, door het bieden van een huiselijke logeerplek op loopafstand van het Erasmus MC Kanker Instituut, kankerpatiënten en hun naasten – letterlijk en figuurlijk – dichterbij elkaar. “Wij signaleren in de praktijk dat naasten echt een onderdeel kunnen zijn van het behandeltraject”,Niet alleen scheelt een verblijf in het Familiehuis stress en reistijd. Ook vinden patiënten en naasten het geruststellend dat hun partner in de buurt is. “Op ieder gewenst of noodzakelijk moment, al is het midden in de nacht, kan de naaste binnen hele korte tijd aan het ziekenhuisbed staan. Zo hebben diverse gasten toch nog definitief afscheid kunnen nemen van hun geliefde, terwijl dit onmogelijk zou zijn geweest als ze thuis waren”, aldus Maréchal. Kortom: hoe dichterbij, hoe beter. 
 

 

 

Niet zonder donateurs:

Familiehuis Daniel den Hoed biedt al ruim dertig jaar een warm tijdelijk thuis in de nabijheid van het ziekenhuis. Het logeerhuis met dertig gastenkamers draait op de inzet van ruim honderd vrijwilligers en de vrijgevigheid van tal van donateurs. Met elkaar maken zij het mogelijk de eigen bijdrage voor gasten op € 25,- per kamer per nacht te houden. Jaarlijks moet er echter zo’n € 30.000,- op iedere kamer worden toegelegd. Het Familiehuis kan dan ook niet bestaan zonder donateurs.

 

 

 

Bron: www.dagblad010.nl/Rotterdam