‘Hulk’-acteur Mark Ruffalo ontdekt hersentumor dankzij waarschuwing in zijn eigen droom.

26-01-2024 17:25

 

 

Jordan Strauss/Invision/AP

Jordan Strauss/Invision/AP.

 

 

 

 

 

CELEBRITIES“  In mijn droom hoorde ik plotseling een stem zeggen: ‘Je hebt een hersentumor.’ Ik ging naar de dokter en mijn droom werd uiteindelijk werkelijkheid.” Mark Ruffalo (56), bekend van zijn rol als ‘Hulk’, legt in de podcast ‘Smartless’ uit hoe hij ontdekte dat er iets mis was.

 

“Het leek alsof iemand met kennis in mijn droom zei: ‘Je hebt een hersentumor, je moet daar iets aan doen’,” vertelt Mark. De acteur had destijds last van een infectie aan zijn linkeroor, dus ging hij toch naar de dokter voor een extra controle. Diezelfde dag liet hij nog een scan maken, en daar kwam slecht nieuws uit voort. “Ik hoorde de artsen toen al praten over een massa op mijn linkeroor, ter grootte van een golfbal.” Uit een biopsie bleek uiteindelijk dat het om een goedaardig gezwel ging.

 

“De dokters wilden de tumor zo snel mogelijk verwijderen, maar ook daar hingen veel gevolgen aan vast”, gaat Mark verder. “Ze vertelden mij dat er een kans van 20% was dat mijn zenuwen beschadigd zouden worden, en zelfs een kans van 70% om mijn gehoor te verliezen”, legt de acteur uit. Na de operatie was de linkerkant van Mark’s gezicht verlamd en kon hij nog maar met één oog zien. Gelukkig herstelde hij uiteindelijk volledig van de ingreep en kwam hij er met een litteken van af.

 

 

 

Bron: www.hln.be/celebrities