‘Tiny pretty things’-acteur Barton Cowperthwaite (31) aan de beterhand nu hersentumor “ter grootte van citroen” verwijderd is.

30-11-2023 17:17
 
 
 

Barton Cowperthwaite is optimistisch dat hij “op weg is naar een volledig herstel”. Dat zegt de 31-jarige acteur een week na zijn operatie waarbij een hersentumor “ter grootte van een citroen” werd verwijderd.
 
 
De Amerikaanse acteur, vooral bekend van zijn rol als Oren Lennox in de Netflix-hitserie Tiny pretty things, kreeg op 9 november slecht nieuws. “Ik ben gediagnosticeerd met een hersentumor die in ieder geval stadium 2 is”, vertelde hij op Instagram. “Uit de MRI bleek dat een glioom ter grootte van een citroen in de rechter frontale kwab van de hersenen zit. Gelukkig is dat momenteel niet levensbedreigend.”
 
 

“De enige manier om dit aan te pakken is met een operatie. De dokters hebben er vertrouwen in dat ze het grootste deel kunnen verwijderen”, zei Cowperthwaite ook.

 

 

LEES OOK: ‘Tiny pretty things’-acteur Barton Cowperthwaite (31) heeft hersentumor “ter grootte van citroen”

 
 
 

Die operatie is geslaagd. Een paar dagen nadien gaf hij al een eerste update aan zijn volgers op Instagram: “Ik ben net terug thuis na mijn hersenoperatie. De dokters zeggen dat het een ongelooflijk succesvolle operatie was. Nieuwe fase van het proces begint nu! 1) diagnose 2) operatie 3) herstel. LFG, FAM! We zullen meer weten als de moleculaire pathologie terugkomt over een paar weken!”
 
 
 
In een video enkele dagen geleden sprak hij nog moeizaam en zei hij zich te voelen alsof hij “in een grotje achter een waterval staat”, maar nu heeft de acteur een positief bericht gedeeld met zijn volgers: “Goeiemorgen! Het is één volle week sinds mijn hersenoperatie en ik ben zo optimistisch dat ik op weg ben naar een volledig herstel. Ik voel me overspoeld door dankbaarheid nu ik mezelf met de dag vollediger voel terugkeren. Het is een diep fascinerende ervaring. Een die ik mijn ergste vijand niet zou toewensen en een die ik nergens voor zou ruilen.”
 

“De tijd gaat zo traag vooruit sinds ik thuis ben. Ik denkt dat dit is omdat de rijkdom en volheid van elk moment zoveel duidelijker is geworden… of misschien is het omdat er een deel van mijn brein ter grootte van een citroen uit geschept is? Nee, zeker de rijkdom en volheid. Hoe dan ook, geef jezelf en je geliefden wat liefde en geef ze een knuffel of telefoontje als je kan!”

 

 

Foto: Instagram.

 

 

 

Voor het bericht van Instagram klik hier

 
 

Voor de Video van dit Artikel klik hier