“Moest een jonge sportman vertellen dat hij kanker had”.

28-12-2023 17:52

 

 

Auteur: Jordi Smit - soccernews.nl/news

 

 

Foto: “Moest een jonge sportman vertellen dat hij kanker had”

 

 

 

 

Ralf Seuntjens heeft een bijzonder jaar achter de rug. Niet alleen herstelde de voetballer van lymfeklierkanker, ook keerde hij terug op het voetbalveld. Voor zijn vertaler Daichi Kashiwagi, roepnaam Lee, was het eveneens speciaal.

 

 

Schrik na lymfeklierkanker voor Seuntjens:

 

De Noord-Brabander speelde tussen 2008 en 2022 jarenlang in Nederland voor onder meer FC Den Bosch, VVV-Venlo, De Graafschap en NAC Breda. Bij de laatste club vertrok hij vorig kalenderjaar om een avontuur aan te gaan in Japan. Het verliep echter anders dan gedacht, aangezien er geheel toevallig lymfeklierkanker werd ontdekt.

 

Lee moest als vertaler de boodschap aan Seuntjens, die vanwege een blessure naar het ziekenhuis ging, overbrengen. “We zagen de arts van Ralf een paar keer op en neer rennen en druk overleggen. ‘Misschien gaat het wel over mij’, zei Ralf. ‘Welnee’, stelde ik hem gerust. ‘Over jou zijn ze zo klaar.’ Toen werden we naar binnen geroepen”, zo stelt de vertaler tegenover Voetbal International.

 

Wat volgde, was een heftige boodschap. “De arts zei: ‘We hebben niks kunnen vinden in de schouder of de rug van Ralf. Zijn blessure komt goed. Maar we hebben wel een tumor ontdekt.’ Toen ik dat hoorde, dacht ik: hoe moet ik dit vertalen? Hoe kan ik een jonge sportman, een vriend, zeggen dat hij kanker heeft?”

 

 

Winnende doelpunt en terugkeer bij De Graafschap:

 

Waar de artsen stelden dat het voor Seuntjens in de toekomst onmogelijk zou zijn om te voetballen, was niets minder waar. Begin september vierde hij met het maken van de winnende treffer voor FC Imabari het leven volop. Eind 2023 keerde Seuntjens terug naar Nederland en ondertekende hij een contract bij De Graafschap.

 

 

 

Bron: www.soccernews.nl