Aikifit. Voor mannen. Bij IntermeZZo te Zwolle op 8 December 2022.

08-12-2022 14:00

 

 

 

 

Aikifit:

 

Kanker speelt een rol in jouw leven, bij jezelf of bij een naaste. Dat ontregelt je leven.

 

Hoe ga je daar als man mee om?

Je gaat op zoek hoe je de regie op het leven kunt hervatten. Aikido kan voor mannen een manier zijn om de balans terug te vinden. Leuk, gezond en uitdagend, anders dan je gewend bent.

 

Aikido is een van origine Japanse krijgskunst, die gaat over het verdedigen van jezelf door het vinden van harmonie met je omgeving. Het uitschakelen van je tegenstander (kanker in jouw leven) door je met hem of haar te verbinden. Voor de gasten van IntermeZZo is deze krijgskunst én het Japans zwaardvechten bewerkt tot Aikifit. Een nieuwe vorm, waarbij de afstand tot elkaar (in coronatijden) in acht kan worden genomen.

 

Bij IntermeZZo gaan de deelnemers op een laagdrempelige manier aan de slag met Aikifit in een kleine groep.

 

Lesdoelen:

 

Elke les heeft drie doelen:

  1. Fysiek in beweging zijn.
  2. Elkaar ontmoeten (sociale beweging).
  3. Jezelf beter leren kennen (cognitieve beweging).

 

Elke les start met een rustige warming-up. Daarna volgen milde oefeningen van een eenvoudige Aikido verdedigingstechniek. De les eindigt in rust met ruimte voor zelfreflectie, integratie en het delen van ervaringen met elkaar.

 

Wat kan Aikifit jou opleveren?

Aikifit leent zich bij uitstek voor zelfonderzoek: hoe reageer ik wanneer ik word aangevallen? Ben ik bang en ren ik zo hard mogelijk weg? Steek ik mijn kop in het zand? Word ik boos en ga ik vol in de tegenaanval? Tijdens Aikifit leer je om de regie te houden. Hij ziet de situatie onder ogen, maakt ontspannen contact en beweegt zichzelf en zijn tegenstander vervolgens naar rustiger vaarwater. Opmerking: het gaat in deze Aikifitlessen nadrukkelijk niet om het aanleren van technieken waarmee je mensen fysiek kunt uitschakelen.

 

Data + Tijd:

 
  • 8 december 2022 - 14:00 tot 15:30 uur
  • 22 december 2022 - 14:00 tot 15:30 uur
 
 
 

 

Begeleider:

Sander Strating is Aikido-docent en daarnaast erkend Integral Master Coach, speciaal gericht op mannen.

 

Kosten

Een kennismaking les is gratis.

Daarna kost deelname € 5,- per les.

 

Aanmelden:

Kom langs of bel met IntermeZZo (038) 424 6088 en meld je aan voor een kennismakingsles. Je kunt altijd instromen en tijdens een kennismakingsles ervaren of zen meditatie bij je past.

 

Waar:

Bij IntermeZZo in een rustige ruimte.

Dokter van Thienenweg 1a,

Zwolle.

 

 

 

Bron: www.intermezzo-zwolle.nl