Almeerse met kanker haalt meer dan 34 duizend euro op voor eigen begrafenis en zonen.

21-01-2024 17:53

 

 

 

Omroep Flevoland - Nieuws - Almeerse met kanker haalt meer dan 34 duizend  euro op voor eigen begrafenis en zonen

 

 

De crowdfundingsactie van de Almeerse Mascha Bruijstens om haar begrafenis te bekostigen, heeft binnen twee dagen al meer dan 34 duizend euro opgehaald. Bruijstens heeft te horen gekregen dat ze niet meer te genezen is van haar uitgezaaide melanoom en leukemie. Door haar ziekte kon ze nergens een verzekering voor de uitvaart afsluiten.

 

Mascha legt in een TikTok-video uit dat ze al jaren ziek is en dat ze daardoor nergens een betaalbare verzekering heeft kunnen afsluiten die haar afscheid vergoedt. Dat is moeilijker wanneer je kanker hebt of hebt gehad, vanwege hoge zorgkosten.

 

Nu ze slechte uitslagen heeft gekregen, denkt ze dat het einde snel komt. "Het is nu vrij snel klaar. Ik probeer zo lang mogelijk thuis te blijven, maar er is al gesproken over een hospice en euthanasie."

 

 

Crowdfunding:

De Almeerse is daarom een crowdfundingsactie gestart voor haar nabestaanden. "Ik wil niet dat mijn familie voor de kosten van de begrafenis moet opdraaien", vertelt ze. Als doel heeft ze daarom 10 duizend euro gesteld, maar in twee dagen tijd is er al drie keer zoveel gedoneerd.

 

 

Zonen krijgen de rest:

De Almeerse heeft twee jonge zonen waar ze afscheid van moet nemen. De rest van het opgehaalde geld wil ze aan hun nalaten. "Ik heb twee prachtige jongens die ik moet achterlaten, dus ik hoop voor hun nog wat over te houden."

 

Mascha vertelt dat het heel oneerlijk voelt. "Ik ben een sterke vrouw, een vechter. Ik wil zo graag leven, maar ik mag gewoon niet", deelde ze in een eerder bericht. "Ik heb alle slechte loten getrokken, behalve mijn kinderen."

 

In een emotionele video op TikTok bedankt Mascha iedereen voor het doneren. "Jullie weten niet hoeveel rust mij dit geeft. Ik vind het hartverwarmend. Duizendmaal dank aan iedereen die heeft gedoneerd."

 

 

 

Bron: www.omroepflevoland.nl/nieuws