Amerikaanse YouTube-ster Grace Helbig heeft borstkanker.

06-07-2023 17:58

 

 

Auteur: Dieter Blarinckx - hln.be

 

 

De Amerikaanse content creator Grace Helbig onthulde via YouTube dat ze borstkanker heeft.

De Amerikaanse content creator Grace Helbig onthulde via YouTube dat ze borstkanker heeft. 

Foto: YouTube - @itsgrace.

 

 

 

 

 

CELEBRITIES: De Amerikaanse YouTube-ster en comédienne Grace Helbig (37) heeft borstkanker. Dat maakte ze zelf bekend in haar meest recente video op YouTube. Ze noemt het vreselijke nieuws “schokkend en onwerkelijk”.

 

In de video praat Grace openlijk over haar kankerdiagnose en over het feit dat ze tijd nodig had om dit nieuws te delen met haar 2,5 miljoen volgers. Ze vertelt hoe ze een klein knobbeltje ontdekte en meteen haar dokter raadpleegde.

 

 

Laat die knobbels controle­ren en wees niet bang om de dokter een domme vraag te stellen

Grace Helbig, YouTube @itsgrace.

 

 

 

Helbig liet het knobbeltje meteen verder onderzoeken en al snel bleek het om borstkanker te gaan. In haar video spoort ze haar volgers dan ook aan om dergelijke knobbeltjes steeds te laten onderzoeken: “Godzijdank luisterde ik naar dat stemmetje in me dat eindelijk de moed had om het aan haar voor te leggen omdat zij ook dacht dat het abnormaal was. Laat die knobbels controleren en wees niet bang om de dokter een domme vraag te stellen.”

 

De YouTube-ster verzekerde haar volgers dat de kanker goed te behandelen is en dat ze ook dit avontuur zal weten te overwinnen.

 

 

 

Helbig groeide uit van YouTube-fenomeen tot host van haar eigen show 'The Grace Helbig Show'. Daarin ontving ze celebs zoals o.a. Hilary Duff.

Helbig groeide uit van YouTube-fenomeen tot host van haar eigen show 'The Grace Helbig Show'. Daarin ontving ze celebs zoals o.a. Hilary Duff. 

Foto: Facebook - The Grace Helbig Show.

 

 

 

 

Helbig werd beroemd als één van de eerste grote YouTubers met een eigen kanaal waarop ze komische video’s post. Haar kanaal bevat een verscheidenheid aan inhoud, waaronder vlogs, sketches, challenges en interviews. Naast YouTube heeft ze ook al een mooie carrière in de media. Zo is ze gastvrouw en co-host geweest van televisieshows waaronder ‘The Grace Helbig Show’ op zender E! en de podcast ‘Not Too Deep with Grace Helbig’. Ze is ook te zien geweest in films zoals ‘Camp Takota’ en ‘Dirty 30’.

 

 

Voor de Video van dit Artikel klik hier

 

 

 

Bron: www.hln.be