AstraZeneca en AI-biologisch bedrijf Absci werken samen aan kankermedicijn, meldt de Financial Times.

03-12-2023 18:03

 

 

AstraZeneca kantoorgebouw in Brussel

Het AstraZeneca-logo is afgebeeld buiten het AstraZeneca-kantoorgebouw in Brussel als onderdeel van de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus (COVID-19), België, 28 januari 2021. REUTERS/Johanna Geron/File 

Photo Acquire Licensing Rights

 
 
 
 
 
 
 
 
3 december 2023 (Reuters) - De Anglo-Zweedse medicijnfabrikant AstraZeneca (AZN.L) heeft een overeenkomst ter waarde van maximaal $ 247 miljoen getekend met het Amerikaanse kunstmatige intelligentie (AI) biologische bedrijf Absci (ABSI.O) om een ​​antilichaam te ontwerpen om kanker te bestrijden, de Financial Dat meldt Times zondag.
 

De samenwerking heeft tot doel Absci's AI-technologie te benutten voor grootschalige eiwitanalyse om een ​​levensvatbare oncologische therapie te vinden, een leidende focus van AstraZeneca, aldus het rapport. Er werd niet gezegd op welke soort kanker zij zich willen richten.

 

Absci en AstraZeneca reageerden niet onmiddellijk op een verzoek van Reuters om commentaar.

 

De deal omvat een vooruitbetaling voor Absci, onderzoeks- en ontwikkelingsfinanciering en mijlpaalbetalingen, evenals royalty's op eventuele productverkopen, aldus de krant.

 

Sean McClain, de oprichter en CEO van Absci, zei dat de toepassing van technische principes bij de ontdekking van geneesmiddelen het succespotentieel verbeterde en de tijd die aan de ontwikkeling werd besteed, verminderde.

 

Absci past generatieve kunstmatige intelligentie toe om optimale kandidaat-geneesmiddelen te ontwerpen op basis van doelaffiniteit, veiligheid, produceerbaarheid en andere eigenschappen.

 

 

Dit Artikel is vertaalt uit het Engels.