Belgische moeder die diagnose terminale kanker in Marokko kreeg overleden.

29-07-2023 16:24

 

 

 

Belgische moeder die diagnose terminale kanker in Marokko kreeg overleden

 

 

 

Catharina Cuomo had volgens de artsen nog drie weken te leven. Dat haalde ze niet. De Belgische vrouw overleed op dinsdag 25 juli 2023. Catharina was tijdens een vakantie in Marokko gediagnosticeerd met huidkanker.

 

De alleenstaande moeder van Yorbe (15) en Deliah (10), overleed dinsdag, omringd door haar naasten, meldt HBVL. De Belgische vrouw, die in het terminale stadium van metastatische huidkanker was, had op 13 juli te horen gekregen dat ze nog drie weken te leven had. Ze haalde haar 41e verjaardag niet.

 

 

Lees ook: 

Belgische moeder neemt afscheid van kinderen na diagnose terminale kanker in Marokko.

 

 

"Tijdens het brushen merkte de kapper een vlekje op tussen mijn haren. Ik liet het onderzoeken, maar schonk er voor de rest niet veel aandacht aan. Kort daarna ben ik op reis vertrokken naar Marokko, maar daar kreeg ik plots telefoon van de dokter. ’Catharina, je moet onmiddellijk terug naar huis komen. Je hebt een melanoom en die is heel kwaadaardig’," vertelde de vrouw half juli aan hetzelfde medium. Dat was in 2018. In de loop der jaren is haar toestand verslechterd. "De huidkanker was uitgezaaid tot in mijn lever en longen."

 

 

Lees ook:

"Ik heb hulp nodig alstublieft, ik heb kanker"

 

 

Sindsdien bereidde Catharina zich voor om afscheid te nemen van haar naasten en vooral van haar kinderen. Een inzamelingsactie werd gestart om haar kinderen te helpen de begrafenis te betalen, maar ook om hen in staat te stellen een fatsoenlijk leven te leiden, te studeren, ... In slechts twee dagen tijd werd 16.000 euro opgehaald. Op woensdag had de inzamelingsactie meer dan 28.000 euro opgeleverd.

 

 

 

Bron: www.bladna.nl