Benefiet voor kleine Liam (1) met hersenstamkanker: “We veilen gesigneerde voetbaltruitjes om dure chemobehandeling te betalen”.

02-06-2023 09:04

 

 

Auteur: Bert Foubert - hln.be/sint-niklaas

 

 

Liam Van Damme moet maandenlang chemotherapie krijgen om een kwaadaardige tumor in zijn hoofd te bestrijden

Liam Van Damme moet maandenlang chemotherapie krijgen om een kwaadaardige tumor in zijn hoofd te bestrijden 

Foto: rv.

 

 

 

 

Vrienden en familie zijn een benefietactie gestart voor Liam (1) uit Sint-Niklaas. De jongen lijdt aan hersenstamkanker, en moet een zware chemokuur ondergaan. Met onder meer de veiling van gesigneerde voetbal- en wielrennerstruitjes wil zijn omgeving geld ophalen om zijn dure medicatie te betalen. En die truitjes zijn niet van de minste spelers...

 

Liam Van Damme werd geboren op 31 maart van vorig jaar, maar zijn ouders kregen al snel te horen dat hij aan hersenkanker lijdt. Dokters troffen in zijn hoofd een Atypisch Teratoïde Rhabdoïde Tumor (ATRT) aan, een diagnose die jaarlijks maar 20 kinderen in België krijgen. “De tumor werd operatief verwijderd, maar er bleef nog een stukje kwaadaardige schil op zijn hersenstam zitten”, vertellen de vrienden van Liam, die samen het fonds ‘Go(a)Liam’ hebben opgericht. De steunorganisatie bestaat uit spelers en sympathisanten van de twee voetbalploegen waarbij de vader van Liam speelt. “Om te voorkomen dat de tumor opnieuw begint te groeien, moet Liam chemotherapie ondergaan. Die behandeling zal nog maanden duren, waardoor Liam meestal in het ziekenhuis moet blijven.”

 

 

De Tekst gaat verder onder de Foto: 

 

 

Liam tussen de voetbaltruitjes van onder meer Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois die geveild worden

Liam tussen de voetbaltruitjes van onder meer Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois die geveild worden.

Foto: rv

 

 

 

 

 

De medicatie die nodig is voor de behandeling van Liam, kost handenvol geld. Om dat te kunnen blijven betalen, worden er allerlei steunacties op poten gezet. “We starten met de online veiling van truitjes uit het voetbal, wielrennen, darts en anders sporten”, vertelt Mathias Parys, één van de initiatiefnemers achter Go(a)Liam. “Ondertussen hebben we er al een heleboel verzameld. Denk maar aan namen als Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Hans Vanaken en tal van andere voetballers en teams. Maar ook truitjes van Lotte Kopecky, Greg Van Avermaet, Kim Huybrechts en oude collectors items van Marc Degryse, Eric Van Meir of Bart Wellens zitten erbij. De veiling zal begin deze zomer plaatsvinden.”

 

 

Voetbaltornooi:


Op zaterdag 12 augustus 2023  wordt er ook een voetbaltornooi met barbecue georganiseerd op de terreinen van Herleving Sint-Pauwels. “Ondertussen lopen er ook gesprekken met dartskampioen Dancing Dimi om een dartstornooi te organiseren”, aldus Mathias. “Dat zal plaatsvinden op zondag 30 juli 2023 in Sint-Job. De opbrengst zal integraal naar Liam gaan. Met onze acties willen we steeds een positief verhaal vertellen.”

 

 

 

rv

Foto: rv.

 

 

 

 

Bron: www.hln.be