Bevolkingsonderzoek borstkanker in Reuver.

05-08-2023 16:44

 

 

Foto: Getty Images.

 

 

 

 

Reuver - Er wordt eind augustus 2023 in Reuver een bevolkingsonderzoek naar borstkanker uitgevoerd voor vrouwen vanaf vijftig jaar.

 

 

Vrouwen tussen vijftig en 75 jaar die in de postcodegebieden 5953 en 5954 wonen, krijgen een uitnodiging voor dit gratis onderzoek. 

 

 

Het onderzoek wordt uitgevoerd op het parkeerterrein bij Sporthal de Schans aan de Bösdaellaan in Reuver. Het onderzoekscentrum staat op de parkeerstrook onder de letters ‘Schans’ die op de Sporthal staan.

 

 Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van de borsten. 

 

 

Het onderzoek is vrijwillig en gratis.

 

 

Veel voorkomende vorm van kanker:


Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer 1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Daarom is het bevolkingsonderzoek in het leven geroepen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1.075 vrouwen minder aan borstkanker.

 

 

 

Kijk voor meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker of voor het maken, verzetten of afzeggen van een afspraak op de website www.bevolkingsonderzoeknederland.nl

 

Bevolkingsonderzoek Nederland is ook telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur via 088-0001388.