Bijna 30.000 euro opgehaald met wandelestafette rond de basiliek.

04-06-2023 16:58

 

 

Auteur: Margot Kuijpers - ad.nl/oirschot

 

 

Wandelestafette Levensloop De Beerzen-Oirschot-Spoordonk in actie op zaterdag 3 juni 2023.

Wandelestafette Levensloop De Beerzen-Oirschot-Spoordonk in actie op zaterdag 3 juni 2023. 

Foto: Levensloop BOS

 
 
 
 
 
 
 
OIRSCHOT - De eerste editie van de wandelestafette Levensloop De Beerzen-Oirschot-Spoordonk heeft zaterdag 3 Juni 2023 een bedrag van bijna 30.000 euro opgeleverd voor Running Team Oirschot (RTO) en het Bijna Thuis Huis Oirschot.
 
 
Ruim driehonderd deelnemers, jong en oud, hebben onder een stralend zonnetje deelgenomen aan de wandeling die startte om 12.00 uur in de middag. In estafettevorm werd er in het centrum rond de basiliek op een parcours van ongeveer 500 meter vele rondjes gewandeld tot 20.00 ’s avonds, begeleid door diverse muziekgroepen en spreekstalmeesters.
 

In de kraampjes rondom de markt werden onder andere gehaakte engeltjes en gehaakte (op)kikkers, puzzels, boeken, verse smoothies, taartjes en cakes verkocht en bij loterijen en grabbeltonnen had men altijd prijs. Wethouder Corine van Overdijk prees aan het einde van de dag de organisatie voor dit zeer goed georganiseerde evenement.

 

 

Tweede editie is aangekondigd:


De wandelestafette is opgezet door Running Team Oirschot (RTO) en Bijna Thuis Huis Oirschot. Beide organisaties zamelen geld in voor mensen die direct of indirect te maken hebben met kanker, en hopen met deze wandelestafette ook op meer bekendheid voor hun lokale initiatieven. Ook de organisatie is dankbaar voor alle donaties, deelnemers en vrijwilligers. Een tweede editie voor volgend jaar is inmiddels aangekondigd.
 
 
 
 
 
Bron: www.ad.nl