‘Bizarre vergissing’: foto van Ernst (van Bobbie) per ongeluk geplaatst bij overlijden Rob Fruithof.

27-08-2023 17:12

 

 

Auteur: Thomas Bosman - www.ad.nl/show 

 

Erik van Trommel, beter bekend als Ernst van Ernst, Bobbie en de rest)

Erik van Trommel, beter bekend als Ernst van Ernst, Bobbie en de rest) 

Foto: ANP / RTL.

 
 
 
 
 
 
De foto van Hagenaar Erik van Trommel (bekend van Ernst, Bobbie en de rest) is zaterdagavond per ongeluk vertoond bij het overlijdensbericht van Rob Fruithof. Laatstgenoemde acteur en presentator overleed vrijdag 25 augustus 2023 op 71-jarige leeftijd. Van Trommel noemt het een ‘bizarre vergissing’, maar erkent dat hij en Fruithof vaker met elkaar werden vergeleken.
 
 
Acteur/presentator Rob Fruithof en ik worden vaak voor elkaar aangezien’, schrijft Van Trommel op zijn Instagram-pagina. ’We lijken ook echt op elkaar. Rob en ik vonden dat zelf ook en spraken daar wel eens samen over. Vandaag is naar buitengekomen dat Rob is overleden. RTL Boulevard liet bij het item over dit onderwerp niet de foto van Rob zien, maar mijn foto. Een bizarre vergissing. We wensen de familie en vrienden van Rob sterkte met het verlies.’
 
 
De verwarring heeft mogelijk te maken een verkeerd bijschrift in het fotosysteem van ANP. De fotograaf van het persbureau had dezelfde fout gemaakt door Fruithof en Van Trommel door elkaar te halen toen de foto begin dit jaar aan de beeldbank is toegevoegd. ,,Vanzelfsprekend is het gisteren direct aangepast en bieden we excuses aan, aan zowel Van Trommel als de nabestaanden van Fruithof en aan RTL Boulevard die door het bijschrift op het verkeerde beeld zijn gezet”, zegt hoofdredacteur Freek Staps van het ANP.
 
 
 

Waku Waku:


Rob Fruithof was vooral bekend als presentator van het tv-spelletje Waku Waku, een quiz over dieren en natuur waar bekende Nederlandse aan meededen. Ook was Fruithof actief bij de TROS als presentator van Te land, ter zee en in de lucht. Als acteur had hij kleine rollen in onder meer Onderweg naar morgen en de Amerikaanse serie Black Nails.

 

‘Dankbaar voor alle mooie herinneringen die hij achterlaat, geven wij kennis van het overlijden van Rob Fruithof (71)’, viel zaterdag te lezen op de Facebook-pagina van Fruithof. ‘Hij is overleden op 25 augustus 2023 als gevolg van kanker. Hij woonde in Kaapstad, en laat zijn zoon Leon (20) achter.’

 

 

 

Voor het bericht van Instagram klik hier

 
 
 
 

 

 

Bron: www.ad.nl